εμβολιασμός 18-29
Ελλάδα

Εμβολιασμός 18-29: Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός με Pfizer και Moderna

Ο εμβολιασμός 18-29 θα γίνει σε δύο φάσεις από την ερχόμενη εβδομάδα με τα εμβόλια Pfizer και Moderna. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Οι άνω των 18 ετών θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Η μία ομάδα θα αφορά τους 25 έως 29 ετών και η άλλη τους 18 έως 24 ετών.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «είναι εντυπωσιακός ο ρυθμός που κινούμαστε στον εμβολιασμό» και έκανε για μία ακόμη φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ερωτηθείς σχετικά με νέες μελέτες που βλέπουν το φως και αφορούν την ασφάλεια των εμβολίων, τόνισε ότι μέχρι στιγμής η επιστημονική κοινότητα, σε μικρό χρόνο, κατάφερε να παραγάγει πιστοποιημένο και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μιλώντας ακόμη μια φορά για τις ευεργετικές ιδιότητες του εμβολιασμού.

Ο Β. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη μελέτη που αφορά το Ισραήλ και την πιθανή συσχέτιση ορισμένων περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε νεαρούς άντρες.

Mετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer, είπε ότι η χώρα αυτή έχει ήδη ξεκινήσει εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών με το εμβόλιο αυτό, διευκρινίζοντας ότι τα νέα στοιχεία δεν αλλάζουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στα νησιά, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι πριν από την έναρξή του είχε εμβολιαστεί με μία δόση το 22% των πολιτών, ενώ σήμερα έχει κάνει την πρώτη δόση το 40% των πολιτών.

Όπως εξήγησε, το 13% των πολιτών στα νησιά είχαν εμβολιαστεί πλήρως πριν από την επιχείρηση, ενώ τώρα και μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 27%.

Μάλιστα, ανέφερε ότι στη Λευκάδα, τη Θάσο, την Πάρο, τη Μύκονο και τη Σαλαμίνα ο αριθμός των ραντεβού και απορρόφησης των εμβολίων είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός, φτάνοντας το 100%.

Εμβολιασμός 18-29: Δείτε τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας στην ενημέρωση

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *