Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ροή ειδήσεων

Forbes: Οι πιο επιτυχημένες γυναίκες των ΗΠΑ άνω των 50 ετών

Από την Καμάλα Χάρις έως τη βιοχημικό που ανέπτυξε την τεχνολογία mRNA. Oι 50 πιο επιτυχημένες γυναίκες στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ σύμφωνα με το Forbes.

Στην παρθενική λίστα του “Forbes 50 over 50” σημειώνεται πως για τις δυναμικές γυναίκες που επιλέχθηκαν, μεταξύ 10.000 υποψηφιοτήτων, το να μεγαλώνουν σημαίνει, απλώς, πως γίνονται σοφότερες και πιο τολμηρές.

Στη λίστα αυτή επιλέχθηκαν προσωπικότητες που οδήγησαν επιχειρήσεις στην επιτυχία (με έσοδα που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια δολάρια για κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιχειρήσεις), ηγετικές μορφές κινημάτων και περσόνες που συμβάλλουν σε τεκτονικές αλλαγές στον κόσμο.

Ελπίδα εν μέσω πανδημίας

Όπως σημειώνει μάλιστα το «Forbes», σε μια περίοδο που η πανδημία ώθησε ανισομερώς μεγάλο αριθμό γυναικών εκτός εργασιακού χώρου, οι ιστορίες αυτές λειτουργούν ως φάροι ελπίδας για πολλές γυναίκες εκεί έξω.

«Η λίστα 50 over 50 ρίχνει φως σε γυναίκες που ξαναγράφουν τους κανόνες της επιτυχίας, διαλύει τις κυρίαρχες παρερμηνείες γύρω από την ηλικία και το φύλο στην αγορά εργασίας και εμπνέει γυναίκες -και άνδρες- σε όλα τα στάδια της καριέρας τους», δηλώνει η αρχισυντάκτρια του Forbes Women, Μάγκι Μακγκράθ.

Στην πρώτη θέση η Καμάλα Χάρις

forbes

Η 56χρονη, που βρέθηκε στην τρίτη θέση των ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη, στην αντίστοιχη λίστα του «Forbes» τον περασμένο Δεκέμβριο (πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά της στον Λευκό Οίκο), μιλά για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθημερινά.

Όπως εξηγεί, για τις γυναίκες επιχειρηματίες ήταν πολύ δύσκολο να εργαστούν μέσα στην πανδημία, με τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς κλειστούς. «Κάποιες χρειάστηκε να κάνουν παραδόσεις στους πελάτες τους με τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο», σημειώνει.

Η Καμάλα Χάρις εστιάζει στη σημασία των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως οι παιδικοί σταθμοί, στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ειδικά για γυναίκες, αλλά και για άντρες επιχειρηματίες.

Η συγγραφέας Σόντα Ράιμς

forbes

Στη λίστα συναντάμε και τη Σόντα Ράιμς, δημιουργό της σειράς Grey’s Anatomy και γυναίκα που έκλεισε το χρυσό συμβόλαιο με το Netflix (πρώτο δείγμα της συνεργασίας ήταν το Bridgerton), που περιγράφει τη μάχη για υψηλότερες απολαβές για τα συγγραφικά δικαιώματα και τα δικαιώματα τηλεοπτικής παραγωγής.

Γυναίκα και Αφροαμερικανίδα, αποτελεί το πιο λαμπερό παράδειγμα πως κανείς θα πρέπει να πιστέψει πρώτα ο ίδιος στην αξία της δουλειάς του και να διεκδικήσει τις υψηλότερες απολαβές για αυτή.

Η Ράιμς έγραψε ιστορία ως η πρώτη τηλεοπτική παραγωγός που υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με το Netflix, η οποία θα της αποφέρει συνολικά περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρώτη γυναίκα CEO μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας

 

Αξιοπρόσεκτη προσωπικότητα στη λίστα είναι επίσης η Μαίρη Μπάρα, 59 ετών, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors από το 2014.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που τίθεται επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ και μια επιχειρηματία που πίστεψε και επένδυσε δισεκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.

H επιστήμονας Καταλίν Καρικό

Σίγουρα μεταξύ των ονομάτων ξεχωρίζει εκείνο της Καταλίν Καρικό, επιστήμονα ουγγρικής καταγωγής, η οποία μετανάστευσε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1985.

forbes

Η βιοχημικός και αντιπρόεδρος της BioNTech βρίσκεται πίσω από την πρωτοποριακή έρευνα mRNA, η οποία χρησιμοποιήθηκε για δύο από τα πιο διαδεδομένα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό. Πριν από χρόνια, η δουλειά της λοιδορήθηκε, καθώς το αφεντικό της, τότε, εκτίμησε πως η τεχνολογία mRNA ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της.

H Νάνσι Πελόζι

forbes

Εκλεγμένη για πρώτη φορά στα 47 της, η 81 ετών σήμερα Νάνσι Πελόζι έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγείται ενός εκ των δύο μεγάλων κομμάτων των ΗΠΑ. Επέστρεψε στη θέση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά το 2018, όταν και οι Δημοκρατικοί ανακατέλαβαν την πλειοψηφία στο σώμα.

Mεταξύ των γυναικών της λίστας του Forbes 50 over 50 ξεχωρίζει επίσης και η περίπτωση της Τζούλι Γουέινραϊτ.

Υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος της ιστοσελίδας Pets.com, την οποία έκλεισε το 2000, την ημέρα που ο σύζυγός της τής ζήτησε διαζύγιο.

Ήταν ήδη 53 ετών όταν ξεκίνησε από την αρχή το online shop πολυτελών αντικειμένων, The RealReal, με αξία που σήμερα εκτιμάται στο 1,3 δισ. δολάρια.

Πηγή: Forbes.com

Διαβάστε επίσης: Λίστα Forbes 2021: Οι Πλουσιότεροι Άνθρωποι Του Πλανήτη

Latest Posts

Viral Posts