άρειος πάγος
Ελλάδα

Άρειος Πάγος-ΣτΕ: Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Στη Βουλή οδεύει ο κατάλογος των δικαστικών λειτουργών για την διαδοχή της προεδρίας του Αρείου Πάγου, απ’ όπου αποχωρεί η Αγγελική Αλειφεροπούλου και του Συμβουλίου Επικρατείας, όπου θα αποχωρήσει η η Μαίρη Σάρπ.

Ο κατάλογος των προσώπων που μπαίνουν στην κούρσα παρουσιάστηκε προ ημερών στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Ο Κωστας Τσιάρας εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις α) Προέδρου και Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, β) Προέδρου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Τα πρόσωπα αυτά (6 συν 6) θα τεθούν στην διαδικασία της ακρόασης από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και τρία από αυτά, που θα πλειοψηφήσουν, τα τεθούν στην κρίση του υπουργικού συμβουλίου για την τελική επιλογή.

Συγκεκριμένα υποψήφιοι είναι:

– Για την πλήρωση της θέσης Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία κενώνεται στις 30 Ιουνίου 2021, οι κάτωθι δικαστικοί λειτουργοί:

Οι δύο αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Μαρία Νικολακέα και Μαρία Γεωργίου.

Και οι Αρεοπαγίτες:

3) Κωστούλα Φλουρή – Χαλεβίδου

4) Νικόλαος Πιπιλίγκας

5) Θεόδωρος Κανελλόπουλος

6) Γρηγόριος Κουτσοκώστας

– Για την πλήρωση της θέσης Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κενώνεται στις 30 Ιουνίου 2021, λόγω αποχώρησης με όριο ηλικίας, οι κάτωθι δικαστικοί λειτουργοί:

1) Μαρία Καραμανώφ

2) Ιωάννης Γραβάρης

3) Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου

4) Δημήτρης Σκαλτσούνης

5) Παναγιώτης Ευστρατίου

6) Ευαγγελία Νίκα

Η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *