τζορτζ φλόιντ
Κόσμος

ΗΠΑ-Φλόιντ: Πρόταση για ποινή φυλάκισης 30 ετών στον Σόβιν

Οι εισαγγελείς στις ΗΠΑ ζήτησαν από τον δικαστή να καταδικάσει τον Ντέρεκ Σόβιν, τον πρώην αστυνομικό της Mineapolis που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Tζορτζ Φλόιντ, σε 30 χρόνια φυλάκισης.

Σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Τετάρτη, οι εισαγγελείς αναφέρουν την απόφαση του δικαστή τον περασμένο μήνα ότι υπήρχαν τέσσερις επιβαρυντικοί παράγοντες στη δολοφονία του Φλόιντ. Ο δικαστής Peter Cahill υπογράμμισε προηγουμένως ότι υπήρχαν επιβαρυντικοί παράγοντες στο θάνατο του Φλόιντ.

Φλόιντ Σόβιν

Πρόσθεσε ότι οι εισαγγελείς είχαν αποδείξει ότι ο Σόβιν είχε καταχραστεί τη θέση εμπιστοσύνης και εξουσίας του, αντιμετώπισε τον Φλόιντ με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενήργησε σε συνεργασία με τουλάχιστον τρία άλλα άτομα και διέπραξε το έγκλημά του παρουσία παιδιών.

Αυτό δίνει στον δικαστή τη διακριτική ευχέρεια να καταδικάσει τον Σόβιν πάνω από το εύρος που συνιστάται από τις κρατικές οδηγίες, που είναι έως και 15 χρόνια.

Οι εισαγγελείς περιέγραψαν τις ενέργειες του Σόβιν ως τρομερές και μια ποινή 30 ετών “θα εξηγούσε σωστά τον βαθύ αντίκτυπο της συμπεριφοράς του εναγομένου στο θύμα, την οικογένεια του και την διεθνή κοινότητα”.

Είπαν ότι οι πράξεις του Σόβιν “τάραξαν τη συνείδηση του έθνους”.

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός, Ντέρεκ σόβιν αναμένεται να καταδικαστεί στις 25 Ιουνίου μετά την καταδίκη του για κατηγορίες δολοφονίας και ανθρωποκτονίας. O συνήγορος του, ζητά ο πελάτης του να εκτίσει την ποινή με αναστολή και πως ήταν “θύμα ενός χαλασμένου συστήματος”.

Πηγή: npr

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *