Πάρις Κουρτζίδης
Featured Πολιτική

Πάρις Κουρτζίδης: Γνωρίζοντας τον Εκπρόσωπο του ΚΕΛΑΝ

Ο Πάρις Κουρτζίδης πριν μπει στη μάχιμη δημοσιογραφία, έχοντας αποφοιτήσει από το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, υπήρξε στενός συνεργάτης του καθηγητή πολιτικής επιστήμης και επικοινωνίας, Ιωάννη Μεταξά, ως κάτοχος Master του τμήματος πολιτικής επικοινωνίας και ΜΜΕ του αγγλικού πανεπιστήμιο «Leicester».

Διετέλεσε άτυπος σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και σύμβουλος επί θεμάτων Τύπου των Εκπροσώπων της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου και Θοδωρή Ρουσόπουλου, αντίστοιχα.

Υπήρξε στενός συνεργάτης και σύμβουλος επί θεμάτων Τύπου του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ και «στρατηγού» των κ. Κώστα Καραμανλή και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Νίκου Καραχάλιου.

Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά:

«Ελεύθερος», «Αδέσμευτος Τύπος», «Νέα Ελλάδα», «Ανεξάρτητος», «Το Καρφί», «Το Παρόν», «Η ΑΞΙΑ», «Athens Voice», «Η Καθημερινή», «Ισοτιμία», PRESS, ΚΛΙΚ, STATUS, Playboy, ΓΥΝΑΙΚΑ, «Το Παρασκήνιο» κ.ά.

Ως ραδιοφωνικός παραγωγός εργάστηκε στον ANT1 Radio και στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM, ενώ ως παρουσιαστής ειδήσεων και πολιτικο-κοινωνικών εκπομπών, αλλά και ως ρεπόρτερ ή και πολιτικός αναλυτής εργάστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς: Mega, Extra Channel, Alpha.

Με εξαιρετική επιτυχία διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης στην Ελλάδα του μηνιαίου και του ετήσιου βρετανικού περιοδικού «ECONOMIST», ενώ παράλληλα υπήρξε ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης των έντυπων περιφερειακών μέσων του ομίλου “Η Καθημερινή ΑΕ”, καθώς και των ραδιοτηλεοπτικών του ομίλου Αλαφούζου.

Ως εκδότης, ο Πάρις Κουρτζίδης ξεχώρισε με τα περιοδικά «Tripaki» και «Red Believers».

Με παγκόσμια επιτυχία στέφθηκε η δίγλωσση έκδοσή του «Ο γύρος του κόσμου μέσα από ήθη και έθιμα», η οποία αναγνωρίστηκε επισήμως από όλες τις πρεσβείες των ξένων χωρών στην Αθήνα και τέθηκε υπό την αιγίδα της «UNESCO».

Ως διευθυντής επικοινωνίας, στρατηγικής & μάρκετινγκ της ΕΟΦΠ, σχεδίασε το 2013 τη διεθνή καμπάνια και το ιστορικό τελετουργικό (διεθνές event) στην Αρχαία Ολυμπία, για την παραμονή της Πάλης στα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Ήταν ο συντάκτης του ιστορικού πάπυρου που στάλθηκε στους Αθάνατους της ΔΟΕ, ο οποίος, κάνοντας το γύρο του κόσμου μέσα από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, συνέβαλε καταλυτικά στην απόφαση για την επανένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επελέγη από 178 χώρες-μέλη και ανέλαβε αντιπρόεδρος της πρώτης επιτροπής ειδικών συμβούλων επί θεμάτων ΜΜΕ & Μάρκετινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης.

Είναι διαχειριστής και δημοσιογράφος της ερευνητικής – αποκαλυπτικής ιστοσελίδας PIPERATA.GR.

Ο κ. Κουρτζίδης γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1969 και είναι πατέρας δύο παιδιών, της Ευαγγελίας και του Κωνσταντίνου, που σπουδάζουν στη Νομική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και στο τμήμα οικονομικής επιστήμης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντίστοιχα.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *