Γλυκά νερά
Featured Ελλάδα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα νέα δεδομένα και τα ερωτήματα για την ψυχολόγο

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για την αίσια έκβαση της υπόθεσης του άγριου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και την ταυτοποίηση του ενός από τους τρεις δράστες. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν κυριώς στην επεξεργασία των σημαντικών στοιχείων που έχουν ήδη συλλέξει.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορταζ του ΣΚΑΙ ο κύκλος των υπόπτων έχει κλείσει.

Εξώδικο της «ψυχολόγου της Καρολάιν» κατά του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

Στο μεταξύ, οι δηλώσεις, οι επαφές, οι επικοινωνίες της γυναίκας που δηλώνει ψυχολόγος και είχε απευθυνθεί σε αυτή η 20χρονη Καρολάιν, προκειμένου να βοηθηθεί ψυχολογικά, αποτελούν πλέον αντικείμενο αστυνομικής έρευνας. Αφορμή η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, που ζητά να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο της από ΑΕΙ καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Η Ελένη Μυλωνοπούλου, η αναφερόμενη ως «ψυχολόγος της Καρολάιν», προέβη σε αποστολή εξωδίκου στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων ο οποίος την είχε καλέσει να καταθέσει το πτυχίο της εντός δύο ημερών κατηγορώντας για την αντιποίηση επαγγέλματος.

Με την εξώδικη απάντησή της, η Ελένη Μυλωνοπούλου, αναφέρει ότι «είναι τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται τα πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει ως να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά».

Παράλληλα σημειώνει ότι η στάση του Συλλόγου δεν δείχνει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά».

Σχετικά με την κατηγορία περί αντιποίησης επαγγέλματος, η ίδια σημειώνει ότι «ουδέποτε ανακοίνωσα και ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της ψυχολόγου. Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα» και καλεί τον σύλλογο να «προβεί άμεσα στην ανάκληση των όσων προσβλητικών – συκοφαντικών και ανυπόστατων ισχυρισμών σας που διαδώσατε παρανόμως σε βάρος μου τόσο με την άνω επιστολή σας όσο και με την περαιτέρω διάδοση αυτής από μέρους σας προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Παράλληλα, παραθέτει τους τίτλους όλων των πτυχίων και των σπουδών που έχει πραγματοποίησει.

Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) είχε ζητήσει από την Ελένη Μυλωνοπούλου, να καταθέσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Σε επιστολή του ΣΕΨ γίνεται λόγος για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις εμφανίσεις της ψυχολόγου της Κάρολαιν σε αρκετά Μέσα, στα οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις συνεδρίες της με την 20χρονη. Αρκετοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι η κυρία Μυλωνοπούλου δεν είναι ψυχολόγος ενώ στάθηκαν και στη μη τήρηση του απορρήτου.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *