νατο
Featured Πιπεράτα παρασκήνια

Αποκάλυψη: Το ΝΑΤΟ επέβαλε ατζέντα στον ελληνοτουρκικό διάλογο για «διαφιλονικούμενα ύδατα»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και το Ινστιτούτο Brookings, αποκάλυψε ότι υπάρχει… μηχανισμός αποτροπής του ΝΑΤΟ, ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα σε συνομιλίες με την Τουρκία για… διαφιλονικούμενα ύδατα!

…δια χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Η παραδοχή αυτή του κ. Στόλτενμπεργκ έρχεται ως επιβεβαίωση για ακόμη μια φορά, στο ότι το ΝΑΤΟ από τη μία καλύπτει την τουρκική επιθετικότητα και από την άλλη προωθεί σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η αναφορά του περί διαφιλονικούμενων υδάτων… είναι δηκτική!

Ο μηχανισμός αυτός, ο οποίος έχει δημιουργηθεί για να βρίσκει τους τρόπους… επικοινωνίας που «βοηθούν να αποφευχθούν περιστατικά και ατυχήματα στην Ανατολική Μεσόγειο», είναι που τελικά άνοιξε το δρόμο για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, τους τελευταίους μήνες έχουν μειωθεί οι εντάσεις «μερικώς» γιατί ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες.

«Και μερικώς γιατί, για παράδειγμα, οι τουρκικές γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες σε διαφιλονικούμενα ύδατα έχουν ανασταλεί ή έχουν τελειώσει», υπογράμμισε.

«Οι σύμμαχοι εξέφρασαν ανησυχίες για την Τουρκία»

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Τουρκία μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος με βάση τη συμπεριφορά της, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι «οι σύμμαχοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, και το έκανα και εγώ στην Άγκυρα. Γιατί αυτό είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί και τεθεί πολλές φορές στο ΝΑΤΟ».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «το ΝΑΤΟ είναι μια πλατφόρμα για ανοιχτές συζητήσεις όταν υπάρχουν διαφορές, όταν υπάρχουν ανησυχίες και καθόμαστε γύρω από το ίδιο τραπέζι και με ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο εκφράζουμε τις απόψεις μας και τις ανησυχίες μας».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *