χονγκ κονγκ
Viral

Χονγκ Κονγκ: Πάνω από 1 εκατομμύριο πωλήθηκε μια θέση πάρκινγκ

Ακόμα ένα ρεκόρ έσπασε η αγορά ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ, μια θέση πάρκινγκ πωλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού!

Το ύψος της αξίας του πάρκινγκ αγγίζει το ποσό των 1,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (10,2 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ). Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg, η συγκεκριμένη «χρυσή θέση» πωλήθηκε από την Wharf Holdings Ltd και τον όμιλο Nan Fung Group στο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων Mount Nicholson, που βρίσκεται στην περιοχή The Peak.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ακριβή περιοχή με θέα σε ολόκληρη την πόλη. Τον περασμένο Μάιο, όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, ένα σπίτι στο The Peak είχε νοικιαστεί στην ασύλληπτη τιμή των 210.000 δολαρίων ΗΠΑ (1,6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ) τον μήνα.

Το Mount Nicholson είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυτελή οικιστικά πρότζεκτ στο Χονγκ Κονγκ. Τα διαμερίσματα που περιλαμβάνει ήταν στο παρελθόν τα ακριβότερα της Ασίας, προτού «χάσουν» τον τίτλο από εκείνα του συγκροτήματος «21 Borrett Road» της CK Asset Holdings Ltd.

Όπως επισημαίνει το BBC, και το προηγούμενο ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή θέσης πάρκινγκ «άνηκε» στην ίδια πρωτεύουσα, όπου μια θέση είχε «πιάσει» 980.000 δολάρια ΗΠΑ το 2019.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *