Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ροή ειδήσεων

Καταγγελία Ένωσης Αστυνομικών για περίεργη μετακίνηση αστυνομικού με πρόβλημα υγείας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει τη μετακίνηση μέλους της με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που επικαλείται υπηρεσιακές ανάγκες… χωρίς ο ίδιος ο αστυνομικός να το έχει αιτηθεί και παρότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Μάλιστα, στην επιστολή – η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη – αναφέρεται πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός βρίσκεται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα «Πιπεράτα Παρασκήνια» με τον Πάρι Κουρτζίδη αναφέρθηκαν εκτενώς στο ζήτημα μέσα από την εκπομπή τους στο Crash Radio.

Δείτε παρακάτω:

Ακολουθεί το περιεχόμενο της επιστολής:

«Η Ένωσή μας, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, καταγγέλλει την παράτυπη μετακίνηση μέλους μας από την Υπηρεσία, χωρίς αίτησή του, επικαλούμενη υπηρεσιακής ανάγκες. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος βρίσκεται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα η Δ.Α. Ηρακλείου επικαλούμενη τις ανάγκες αυτές, μετακίνησε για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών τον συνάδελφο αυτό στο Α.Τ. Μίνωα από το Α.Τ. Φαιστού, όπου το ίδιο το Αρχηγείο κατ’ εξαίρεση τον μετέθεσε, ώστε να βρίσκεται κοντά στη μόνιμη κατοικία του και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας του, υποχρεώνοντας τον να διανύει καθημερινά μία απόσταση 120 χιλιομέτρων (2,5 ώρες οδήγησης), για να εκτελέσει υπηρεσία χωρίς φυσικά να έχει αιτηθεί την μετακίνηση αυτή.

Ως πότε το “για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών” θα αποτελεί άλλοθι για κάθε λογής μετακίνηση και στη συγκεκριμένη περίπτωση πώς ένας συνάδελφος με τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας θα μπορέσει να καλύψει τις υπηρεσιακές ανάγκες μια υπηρεσίας που έχει ανάγκη από μάχιμους αστυνομικούς;

Πού είναι η ευαισθησία της υπηρεσίας για τέτοιους ανθρώπους και πως αυτή η μετακίνηση τον βοηθάει να κάνει τις θεραπείες του, τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά;

Από τη φυσική ηγεσία μας, θα θέλαμε σαφή και αιτιολογημένα να μας απαντήσει για ποιο λόγο επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος αστυνομικός που τελεί σε υπηρεσία γραφείου και όχι κάποιος μάχιμος σε μια Υπηρεσία που στις τακτικές μεταθέσεις δεν ενισχύθηκε, τη στιγμή μάλιστα που το ίδιο το μέλος μας κινήθηκε νομικά με εξώδικη διαμαρτυρία, χωρίς να λάβει σαφή απάντηση για τους λόγους της μετακίνησης, αλλά και τί επιτέλους θεωρείται νόμιμο και τί ηθικό…

Η μετακίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση στο σύνολο των μελών μας και η Ένωσή μας, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, θα σταθεί δίπλα του καταδικάζοντας αυτή την οφθαλμοφανέστατα παράτυπη αδικία που έχει υποστεί ο συνάδελφος».

Latest Posts

Viral Posts