Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ροή ειδήσεων

Μακρόν: H πρώτη αντίδραση μετά το χαστούκι

Στην πρώτη του δήλωση μετά το χαστούκι που δέχθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ντομ, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μεμονωμένο γεγονός».

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Dauphine Libéré»: «Δεν πρέπει να μην αφήσουμε τα πολύ βίαια άτομα να κυριεύσουν στη δημόσια αντιπαράθεση. Δεν το αξίζουν».

«Στη Δημοκρατία, υπάρχει ελευθερία έκφρασης, αντιπαραθέσεις, ελευθερία ψήφου και δημοκρατικός πλουραλισμός, που σημαίνει ότι μπορούμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους ανθρώπους στους οποίους δίνουμε εντολή σε τακτική βάση και που ψηφίζουν τους νόμους για εσάς. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να γίνεται χρήση βίας ούτε στην ομιλία ούτε στις πράξεις. Διαφορετικά, απειλείται η ίδια η Δημοκρατία» πρόσθεσε ο Πρόεδρος Μακρόν για το χαστούκι.

Τέλος, ερωτηθείς αν φοβήθηκε μετά την επίθεση που δέχτηκε, ο Μακρόν απάντησε αρνητικά. «Εξάλλου, συνέχισα και χαιρέτησα τους παρευρισκόμενους που ήταν δίπλα στον κύριο και έβγαλα φωτογραφίες μαζί τους. Συνέχισα και θα συνεχίσω. Τίποτα δεν θα με σταματήσει».

Στο μεταξύ την ώρα που αρχικά ο ίδιος ο νεαρός χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως “αναρχικό”, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ανήκει στην ακροδεξία πτέρυγα των “Κίτρινων Γιλέκων” και πως είναι λάτρης των μεσαιωνικών πολεμικών τεχνών…

Latest Posts

Viral Posts