μουσική εστίαση
Ελλάδα

Μουσική στην εστίαση και διευρυμένο ωράριο κυκλοφορίας από το Σάββατο

Οι επιστήμονες συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως για τα νέα μέτρα χαλάρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η μουσική στην εστίαση επιστρέφει από το ερχόμενο Σάββατο, ενώ το ωράριο κυκλοφορίας διευρύνεται.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκεται επίσης το πλαίσιο διεξαγωγής των δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων.

Λαμβάνοντας όλα τα τελευταία δεδομένα από τους αριθμούς της πανδημίας, την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και την πορεία του εμβολιασμού οι λοιμωξιολόγοι θα καταθέσουν την είσηγησή τους στην κυβέρνηση και εν συνεχεία θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές σήμερα στις 19:00 κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η επιτροπή επιστημόνων φαίνεται να δίνει το πράσινο φως για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων άμεσα.

Έτσι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η μουσική θα επιστρέψει στην εστίαση επιτρέποντας έτσι την πιο ομαλή λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων. Την ίδια ώρα αναμένεται να επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μία ώρα με την απαγόρευση, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να ξεκινά στη 01:30 αντί για τις 12:30 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός του μήνα σε νέα συνεδρίαση να αποφασιστεί και η πλήρης κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με την πιο πιθανή ημερομηνία να είναι η 1η Ιουλίου.

Οι παραπάνω αποφάσεις λαμβάνονται έχοντας υπόψιν παράλληλα πως το τελευταίο διάστημα πολλά καταστήματα δεν τηρούσαν την απαγόρευση της μουσικής ενώ την ίδια ώρα ολοένα και περισσότερα και πολυπληθέστερα είναι τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται ανά την επικράτεια.

Όσον αφορά την διεξαγωγή δεξιώσεων για γάμους και βαπτίσεις, οι λοιμωξιολόγοι δίνουν το πράσινο φως ώστε το επιτρεπόμενο όριο ατόμων να φτάσει στους 200 από 100, από την 1η Ιουλίου.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *