Κ.ΕΛ.ΑΝ-Πάρις Κουρτζίδης
Featured Πολιτική

Ανακοίνωση του Εκπροσώπου Κ.ΕΛ.ΑΝ για εμβολιασμούς και συνωστισμό βουλευτή ΝΔ

Ανακοίνωση του Εκπροσώπου του Κ.ΕΛ.ΑΝ, κ. Πάρι Κουρτζίδη, για τις αντισυνταγματικές διχαστικές απειλές περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων, αλλά και την κυβερνητική υποκρισία και ανευθυνότητα με αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, σε «κορωνοπάρτι» 1500 οπαδών στις εξέδρες του κλειστού γηπέδου στο Λαύριο στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ:

«Σε μια χρονική στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες φοβούνται -δεν αρνούνται- να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να τους χωρίσει σε «πολίτες δύο ταχυτήτων».

Απειλεί τους εργαζόμενους με υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών, ακόμη και με απολύσεις, αν δεν εμβολιαστούν.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό, διαχωρίζοντας τον σε εμβολιασμένο και μη.

Ο κύριος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, καθημερινά και προκλητικά παραβιάζουν τις ανθρώπινες ελευθερίες. Δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καταπατούν το ίδιο το σύνταγμα!

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί και οι βουλευτές του κυρίου Μητσοτάκη καταπατούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου. Ο πρώην τομεάρχης Υγείας, που φιλοδοξούσε να γίνει και υπουργός Υγείας επί Μητσοτάκη, απροκάλυπτα σε δημόσια θέα, μέσω και απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης, συμμετείχε σε «κορωνοπάρτι» στις εξέδρες του αγώνα Λαύριο – Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα μπάσκετ της διοργανώτριας αρχής του ΕΣΑΚΕ.

Όλοι βέβαια θυμούνται, ειδικά οι νέοι που βλέπουν συχνά να τους κουνά το δάχτυλο… ο πρωθυπουργός, πως το κακό παράδειγμα, με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, το έδωσαν οι κυβερνώντες.

Είναι λογικό πλέον οι διοικήσεις ιστορικών συλλόγων να εξοργίζονται όταν βλέπουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, άλλα να λένε και να πράττουν όταν τα μέτρα παραβιάζονται από οπαδούς των ομάδων τους, κι άλλα όταν αυτό γίνεται από «δικούς τους» ανθρώπους… Ειδικά από μέλη του κυβερνώντος κόμματος!

Τον κύκλο της κυβερνητικής υποκρισίας τον άνοιξε ο διαβόητος κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, ως αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης, όταν αμέσως μετά το πρώτο lockdown, έδωσε το παρών μαζί με τοπικούς βουλευτές και στελέχη του κόμματος του στα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στην Αγία Τριάδα Πειραιώς.

Ακολούθησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο του 2020 στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό της Γραμμής 3 προς Πειραιά: «Νίκαια», «Αγία Βαρβάρα» «Κορυδαλλός».

Ποιος δεν θυμάται τις selfies από την ποδηλατάδα του κυρίου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας, στην Πάρνηθα;

Ποιος ξεχνά τι έγινε στην Ικαρία, στη βεράντα της οικείας του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη, με τον πρωθυπουργό και την κυβερνητική συνοδεία του να συμμετέχουν στο «κορωνο-τσιμπούσι», χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Δυστυχώς, οι εικόνες κυβερνητικής ασυδοσίας δεν έχουν τελειωμό. Κι όμως, ακόμη και σήμερα, ο κύριος Μητσοτάκης, οι υπουργοί και στενοί του συνεργάτες, επιχειρούν χωρίς αιδώ να μετακυλήσουν τη δική τους ανευθυνότητα, στους πολίτες.

Στην πραγματικότητα φτιάχνουν το νέο επικοινωνιακό και πολιτικό άλλοθι τους για ότι πρόκειται να επακολουθήσει το φθινόπωρο: Για όλα φταίνε οι άλλοι.»

LEAVE A RESPONSE