Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ροή ειδήσεων

Εργασιακό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το εργασιακό νομοσχέδιο από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Σφοδρή ωστόσο ήταν η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η οποία θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπερ των προωθούμενων διατάξεων για τα εργασιακά. Ο ΣΥΡΙΖΑ  επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια για την στάση που θα κρατήσει στα άρθρα εγκαταλείποντας με τον τρόπο αυτό το αρχικό αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου.

Επιφύλαξη εξέφρασε και το Κίνημα Αλλαγής ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει.

Κατά την συζήτηση που προηγήθηκε στην επιτροπή η πλειοψηφία και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιχείρησε να αντεπιτεθεί και να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης που μιλά για ρυθμίσεις «έκτρωμα» και «οδοστρωτήρα».

«Κάνετε το άσπρο – μαύρο. Ο κόσμος πλέον δεν «τσιμπά» από την πολιτική εξαπάτηση που επιχειρείτε» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της ΝΔ για να σχολιάσουν ότι οι χθεσινές κινητοποιήσεις δεν συγκίνησαν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων που κατανοούν ότι οι προωθούμενες διατάξεις διασφαλίζουν το συμφέρον τους.

Latest Posts

Viral Posts