στέλιος πέτσας
Πολιτική

Πέτσας: Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν πρέπει να είναι ταμπού

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι η κουβέντα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι ταμπού.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι θα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων θα πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά.

Στη συνέχεια τόνισε ότι για να μπορέσουμε να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες κοινωνικές ομάδες θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους πολίτες.

«Η συζήτηση για διευκολύνσεις και κίνητρα σε όσους εμβολιάζονται γίνεται για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών μια που έχουμε και απόθεμα εμβολίων. Αν κάποιος εργάζεται σε χώρο που έρχεται σε επαφή θα μπορεί να απομακρυνθεί σε άλλο χώρο» δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπάρχει αρκετός χρόνος για να κινηθούμε προκειμένου να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Μεγαλύτερη απελευθέρωση από την 1η Ιουλίου

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι το πλάνο της κυβέρνησης προβλέπει μεγαλύτερη απελευθέρωση δραστηριοτήτων από την 1η Ιουλίου για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. «Σιγά σιγά αφήνουμε πίσω μας τους περιορισμούς, θα αποσαφηνιστεί στο μεσοδιάστημα τι θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *