συνέδριο γονιμότητας
Ελλάδα

Συνέδριο γονιμότητας: Η εμπνεύστρια του σποτ ζήτησε δημόσια συγγνώμη

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το βίντεο του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», το οποίο και τελικά ακυρώθηκε.

Η δημοσιογράφος που της ανατέθηκε να γράψει το κείμενο για το βίντεο, η Κία Παπαδοπούλου, βρέθηκε καλεσμένη το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και εξήγησε πως εμπνεύστηκε το εν λόγω κείμενο ενώ ζήτησε συγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν.

«Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός. Πέρασες στο πανεπιστήμιο, έπιασες μια καλή δουλειά, γνώρισες τον άντρα των ονείρων σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το τέσσερα στο διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα.

“Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;” Τι έκανα λάθος; Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ! Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!», ακούγεται χαρακτηριστικά στο βίντεο με την Κία Παπαδοπούλου να απαντά:

«Εμένα από την αρμόδια επιτροπή μου ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο για την γυναικεία υπογονιμότητα. Στο ιατρικό κομμάτι η γυναικεία υπογονιμότητα αντιμετωπίζεται από τους γυναικολόγους ιατρικά, η ανδρική από τους ουρολόγους. Οι άνθρωποι του συνεδρίου είχαν στις προθέσεις τους να κάνουν κι ένα ανδρικό συνέδριο. Εμένα μου ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο. Πήρα σαφείς κατευθύνσεις το βίντεο πρέπει να αφορά την γυναικεία υπογονιμότητα και φυσικά πήρα ιατρικά δεδομένα από τους ανθρώπους αυτούς, που τόνιζαν κάποια πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν, όπως η ενημέρωση», ανέφερε αρχικά η ίδια.

«Τα ιατρικά δεδομένα έλεγαν ότι ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η έλλειψη ενημέρωσης. Μου τόνισαν ότι πρέπει να είναι αιχμηρό και να τονίζει την ενημέρωση. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αυτές που ακολουθούνται σε όλα τα ποστάκια κοινωνικού μηνύματος.

Γράφτηκε το κείμενο, διαβάστηκε το είδαν οι αρμόδιοι άνθρωποι της επιτροπής, ακολουθήθηκε η διαδικασία με έγκριση από όλους τους φορείς. Ξεκίνησε να προβάλεται από 1/6 μέχρι που ξεκίνησε ο σάλος από τα σόσιαλ μίντια», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι μια ομαδική δουλειά. Δεν θέλω να αποποιηθώ την ευθύνη. Είναι ένα κείμενο που δίνει μια κατεύθυνση. Στεναχωρήθηκα πολύ. Καταννοώ να ένιωσε κάποιος άσχημα, αλλά ο στόχος του κοινωνικού μηνύματος δεν επετεύχθει. Είμαι κι εγώ μέρος του προβλήματος, αυτό που ήθελα να περάσει από το μήνυμα δεν πέρασε. Δεν υπήρχε κακή πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν άνθρωπο. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια αστοχία και ζητώ συγγνώμη. Αυτό που ήθελα να περάσω δεν επετεύχθει.», σημείωσε.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *