εμβολιασμοί astrazeneca
Ελλάδα

«Τέλος» οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στους κάτω των 60 στην Ελλάδα

Αλλάζουν τα δεδομένα με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες η Επιτροπή Εμβολιασμών κάνει σύσταση να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών.

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, προβλέπει μάλιστα να αλλαχθεί το ραντεβού ακόμα και σε αυτούς που έχουν προγραμματίσει ενδεχόμενο εμβολιασμό με AstraZeneca.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναμένεται να κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα στις 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας για την COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάρκο Καβαλέρι τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους πολίτες άνω των 60 ετών, μετά από φόβους για σπάνιες περιπτώσεις αιματικών θρόμβων, κυρίως σε νέους.

Ο Καβαλέρι τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιούνται εμβόλια τύπου mRNA, όπως της Moderna και της Pfizer ενώ πρόσθεσε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα πρέπει να χορηγείται κατά προτίμηση στους άνω των 60.

Όπως σημείωσε, το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson «παρουσιάζει λιγότερα προβλήματα από αυτό της AstraZeneca» ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *