μπακογιάννη λαζάρου
Featured Ελλάδα

Μπακογιάννη-Λαζάρου: Αντιπαράθεση «on air» για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Το πρωί της Τρίτης 15/6, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου Λευτέρης Λαζάρου και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ήρθαν σε αντιπαράθεση σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων πολιτών.

Ο κ. Λαζάρου τόνισε ότι δεν θα κάνει τον αστυνόμο μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων στο μαγαζί του, για να λάβει ως απάντηση από την Ντόρα Μπακογιάννη ότι «στο μεταβατικό αυτό στάδιο θα πρέπει να ρωτάει τους πελάτες που κάνουν κράτηση ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι».

Ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης με τις υψηλές θερμοκρασίες, και τόνισε την ανάγκη να εγκατασταθούν μηχανήματα καθαρισμού αέρα και να λειτουργήσουν τους εσωτερικούς χώρους τους, ώστε να σωθούν και θέσεις εργασίας.

«Είμαστε πολύ καιρό κλειστά, αυτό είχαμε ζητήσει τότε, να κρατήσουμε τους εσωτερικούς χώρους ανοιχτούς. Θα το βρούμε μπροστά μας τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο». Για την επιχείρησή του, είπε χαρακτηριστικά ότι «76 εργαζόμενοι χρειαζόμαστε και εργασία για να δουλέψουμε».

Στη συνέχεια, εξήγησε πως «οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά επαγγέλματα έχουμε το βιβλιάριο υγείας», και συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ είπα να πείσω και τον εργαζόμενό μου, τον συνεργάτη, να εμβολιαστεί. Θα τον παρακαλέσω να το κάνει -και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Είναι όμως πάρα πολύ δύσκολο να βγω από την κουζίνα, εγώ ή άλλος εργαζόμενος, να ζητήσω πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον κάθε πελάτη. Εκεί πρέπει η ίδια η Πολιτεία, οι λοιμωξιολόγοι, να πείσουν τον αρνητή να μπει στη διαδικασία του εμβολιασμού».

«Το ερώτημα είναι ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα μηχανήματα»

Με ανεβασμένους του τόνους η κ. Μπακογιάννη, που άκουγε με δυσφορία των κ. Λαζάρου,  πρόσθεσε: «Ήδη ο κορωνοϊός έχει κοστίσει 40 δισεκατομμύρια για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις».

Ο διάσημος σεφ απάντησε με το εξής αιχμηρό σχόλιο στην βουλευτή της ΝΔ:

«Βάζω ένα απλό ερώτημα: Στα λεωφορεία θα βάλουμε εισπράκτορα να ζητάει πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπει κάποιος μέσα; Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πρέπει να πείσουμε τον αρνητή να εμβολιαστεί».

Δείτε το βίντεο στο 12:35′:

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *