κικίλιας
Πολιτική

Κικίλιας: Χιλιάδες Ελληνες έχουν προστατευθεί από τον κορωνοϊό με το εμβόλιο AstraZeneca

Μια δήλωση που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι: «Οπως γνωρίζω ότι εκατομμύρια ευρωπαίοι κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν προστατευθεί από τον κορωνοϊό χάρη στο εμβόλιο της AstraZeneca. Υπάρχει η σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών που είναι επιστημονική σύσταση, όμως, πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες συστήνουν η 2η δόση να γίνει κανονικά επειδή έχει απειροελάχιστες παρενέργειες».

Πάντως, η εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» κατά του κορωνοϊού βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Αύριο ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 24 ετών, σηματοδοτώντας το τέλος της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό.

Ωστόσο, η νέα -τέταρτη κατά σειρά- σύσταση από τους επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αναφορικά με τη χορήγηση του σκευάσματος της AstraZeneca δημιουργεί μια… εμβολιαστική Βαβέλ στη χώρα μας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το αποτέλεσμα της θωράκισης κατά του κορωνοϊού.

Παρότι οι επικαιροποιήσεις των συστάσεων εμβολιασμού -με βάση τα νεότερα κάθε φορά δεδομένα- θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι των επιστημονικών αποφάσεων της Επιτροπής, δημιουργούν προβληματισμό και φόβους σε στελέχη της «Ελευθερίας» ότι θα δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες ή και θα κλονίσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη τους στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *