εμβόλιο μυοκαρδίτιδα
Featured Ελλάδα

Στα 25 με 27 ανέρχονται τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας από εμβόλιο mRNA

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στα περιστατικά μυοκαρδίτιδας-περικαρδίτιδας σε εμβολιασμένους με σκεύασμα mRNA.

Όπως είπε, αυτά ανέρχονται σε 25 με 27, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αν σχετίζονται με τον εμβολιασμό (Pfizer-Moderna). Σύμφωνα με την ίδια, τα περιστατικά αφορούν μεγάλους ανθρώπους ενώ αυτά που έχουν καταγραφεί κυρίως στο Ισραήλ αφορούν νέα άτομα, ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι «τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με Pfizer είναι ήπια, και δεν αφήνουν κάποιο κατάλοιπο».

Όσον αφορά τον εμβόλιο της AstraZeneca ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα επιστημονικά δεδομένα ως προς το σκεύασμα και ότι παραμένει εξαιρετικό και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Κάλεσε, δε, όσους έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη δόση με AstraZeneca να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Να σημειωθεί ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που ενδέχεται να σχετίζονται με τα εμβόλια mRNA εξετάζονται από τον ΕΟΦ, όπως δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Μαρία Τσόλια.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *