πεθερά μητσοτάκη
Featured Πιπεράτα παρασκήνια

Η πεθερά Μητσοτάκη συστήθηκε στον Αιγύπτιο πρόεδρο ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στον Πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Σίσι, την πεθερά του ως μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας της χώρας.

Παρ’ ότι, όπως φαίνεται από την επίσημη ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου, η πεθερά του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ηβη Γόντικα, δεν περιλαμβανόταν στη σύνθεση της επίσημης αντιπροσωπείας -και δεν θα ήταν λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο- η ίδια μετείχε κανονικότατα σε όλες τις επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Είναι ενδεικτικές οι φωτογραφίες – ντοκουμέντα, προερχόμενες από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αιγυπτιακή προεδρία, όπου τη δείχνει να στέκεται δίπλα στον διοικητή της ΕΥΠ και στις Ελένη Σουρανή και Αριστοτελία Πελώνη, προκειμένου να τη χαιρετίσει ο πρόεδρος Αλ Σίσι.

πεθερά μητσοτάκη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, πάντως, απουσίαζε από την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ενώ ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμι Σούκρι, παρευρέθηκε στην συνάντηση.

Στο μεταξύ, το Μαξίμου έσπευσε να «δικαιολογήσει» την απουσία Δένδια, αναφέροντας ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., η οποία προετοιμάζει τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που θα γίνει στις 24 – 25 Ιουνίου.

Όσον αφορά στην παρουσία της πεθεράς του πρωθυπουργού, τα ελληνικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ότι «είναι γεννημένη στην Αλεξάνδρεια και ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της». Επίσης, ότι «στην προηγούμενη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Αλ Σίσι , ο Αιγύπτιος πρόεδρος του είχε απευθύνει εμμέσως πρόσκληση να τον ακολουθήσει στην επίσκεψή του».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *