μετάλλαξη δέλτα
Ελλάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: Καμπανάκι από τους ειδικούς για την μεταδοτικότητά της

Συναγερμό σήμανε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στο MEGA απάντησε σε ερώτηση για τις μεταλλάξεις που προβληματίζουν την Ευρώπη, αναφέρθηκε στη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα και έδωσε ένα σοκαριστικό παράδειγμα:

«Στη γρίπη η μετάδοση είναι 1 προς 1,1 -δηλαδή δέκα μολύνουν άλλους 11. Στον ιό της πρώτης φάσης ήταν 1 προς 4, ο ένας μόλυνε τέσσερις, οι τέσσερις, δεκαέξι. Στη βρετανική μετάλλαξη είχαμε 50% παραπάνω, δηλαδή ο ένας μόλυνε έξι, οι έξι, 36. Στη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε 50% πάνω από τη βρετανική μετάλλαξη. Ο ένας μολύνει εννιά και οι εννιά, 81».

Το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας από τις 15 Ιουλίου. Οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες ελευθερίες ως «ανταμοιβή» για την υπεύθυνη στάση που έδειξαν.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν θα λειτουργήσουν τα μέτρα, αλλά ξεκαθάρισε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα έπρεπε να στερούνται κάποιες ελευθερίες.

«Αυτά έγιναν επειδή οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν δυνατότητες που τις στερούνταν. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μη στερούνται τις δυνατότητες που έχουν. Αλλιώς θα μπαίναμε σε έναν διαρκή περιορισμό που αφορά ανθρώπους που το χρειάζονται. Το πιο αποτελεσματικό είναι το γήπεδο. Όσοι θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν, αυτό σίγουρα θα αποτελεί κίνητρο. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω».

Πάντως ξεκαθάρισε ότι η συνάθροιση εμβολιασμένων δεν δημιουργεί προβλήματα.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *