νέα σμύρνη
Featured Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Αποκαλύφθηκαν τα ψέματα της ΕΛ.ΑΣ για τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία

Η ανάλυση αδημοσίευτων και δημοσιευμένων βίντεο της Disinfaux Collective από την 7η Μαρτίου όπου πολίτης ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς στην Νέα Σμύρνη, καταρρίπτει το αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ.

H Disinfaux Collective έκανε όσα 3 μήνες καθυστερεί η ΕΛΑΣ – Ανάλυση αδημοσίευτων και δημοσιευμένων βίντεο καταρρίπτει τις επίσημες θέσεις για την 7η Μαρτίου.
Αποκαλυπτική είναι η νέα ανάλυση της ερευνητικής ομάδας Disinfaux Collective αναφορικά με το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στις 7 Μαρτίου στη πλατεία Νέας Σμύρνης.

Στο εν λόγω -συνολικό- βίντεο έπειτα από ανάλυση, την οποία η ΕΛ.ΑΣ καθυστερεί να κάνει  εδώ και 3 μήνες αναλύονται εκτενώς τρία κύρια σημεία που απασχόλησαν την σχετική δικογραφία.

1. «πλήθος πολιτών επιτέθηκε κατά αστυνομικών»

Καταρρίπτονται τα όσα αναφέρονται στην σχετική δικογραφία, δηλαδή ότι 40 άτομα «επιχείρησαν να περικυκλώσουν τους αστυνομικούς», επίσης ότι 50 πολίτες «επιτέθηκαν στους αστυνομικούς» αλλά και ότι 20 πολίτες «εκτέλεσαν προαποφασισμένη επίθεση κατά των αστυνομικών» (η τελευταία αναφορά έχει γίνει ενόρκως από υπαρχιφύλακα της ΕΛΑΣ).

Από τον συγχρονισμό του οπτικοακουστικού υλικού τεκμηριώνεται επίσης ότι ο ξυλοδαρμός του πολίτη γίνεται 3 λεπτά πριν την υποτιθέμενη επίθεση πολιτών την οποία υποστηρίζουν οι αστυνομικοί ότι δέχθηκαν.

Κατά συνέπεια καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι οι συλλήψεις που έγιναν οφείλονται σε επίθεση πολιτών σε αστυνομικούς.

2. «Τα θύματα της αστυνομικής επίθεσης αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν υλικό από αστυνομικών»

Τα διαθέσιμα βίντεο σαφώς καταγράφουν τα χέρια του πολίτη που δέχεται την επίθεση των αστυνομικών και σε κανένα σημείο δεν γίνεται καμία κίνηση προς οποιοδήποτε οπλισμό φέρουν αυτοί, όπως και από άλλο πολίτη.

Αντίθετα, καταγράφεται δεύτερη επίθεση στο ίδιο θύμα από τους αστυνομικούς, ενώ ήδη τον έχουν υπό τον έλεγχό τους.

3. Τεκμηριώνονται πολλαπλές περιπτώσεις χρήσης πτυσσόμενων μεταλλικών γκλοπ κατά πολιτών

Οι δημιουργοί της ανάλυσης υπενθυμίζουν ότι ακόμη και συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ αμφισβητούν κατά πόσο είναι σύννομη η χρήση τους εφόσον δεν χορηγούνται στους αστυνομικούς από την υπηρεσία τους.

4. οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν δεν είχαν επαρκή εκπαίδευση και προϋπηρεσία

Μεταξύ της πρώτης ομάδας αστυνομικών της ΔΙΑΣ που είναι εξ αρχής στο σημείο, με βάση τα διακριτικά τους δύο έχουν τουλάχιστον 5ετή και 3ετή υπηρεσία στην ΕΛΑΣ, με βαθμό ανθυπαστυνόμου και αρχιφύλακα.

Ο αρχιφύλακας μάλιστα, είναι αυτός που καταγράφεται να εντοπίζει και να κινείται κατά πολίτη που καταγράφει τα τεκταινόμενα.

Το σχετικό βίντεο τελειώνει με την επισήμανση ότι «τρεις μήνες μετά το περιστατικό, η Ελληνική Αστυνομία ανακοινώνει ότι ακόμη εκκρεμεί η διερεύνηση της υπόθεσης και διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, ενώ ένας εκ των εμπλεκόμενων αστυνομικών έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *