βασιλακόπουλοσ
Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Νέο lockdown από φθινόπωρο αν ο ρυθμός εμβολιασμού δεν αυξηθεί

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, έκανε λόγο για ένα νέο lockdown μετά το καλοκαίρι, σε περίπτωση που ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν αυξηθεί.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στον διαχωρισμό των κλειστών χώρων σε αμιγείς και μεικτούς.  «Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδίδει τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που αντιστοιχούν στον εμβολιασμένο σε αντιδιαστολή με τον μη εμβολιασμένο».

Μάλιστα προσέθεσε ότι δεν στερείται κάποιος συμπολίτης μας, του δικαιώματος να βγει να φάει σε μια ταβέρνα, καθώς θα υπάρχουν πολλά μεικτά καταστήματα, αλλά με πιο αυστηρά μέτρα. Ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν σε εσωτερικούς χώρους λειτουργίας, εκεί όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε το εξής:

«Πρέπει να λειτουργήσουμε με δύο βασικούς πυλώνες: Πώς θα προστατευτούμε από την εξάπλωση της επιδημίας, δεδομένου και του φόβου για τη μετάλλαξη Δέλτα, και πώς θα δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Και συμπλήρωσε πως «πολύ φοβάμαι ότι μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών θα επιλέξουν να είναι μεικτής λειτουργίας στο βωμό του να έχουν μεγαλύτερη γκάμα πελατών».

Όσο για ένα νέο lockdown μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είπε πως «θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των εμβολιασμών και έρθει το φθινόπωρο, θα ξαναπάμε σε lockdown διότι το ποσοστό αυτών που θα είναι ευπαθείς θα είναι μεγάλο και το κράτος θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα που θα μας ταλαιπωρήσουν όλους».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *