Πολιτική

Η ΝΔ ιδιωτικοποιεί τμήμα της ΕΥΔΑΠ

Με τροπολογία «παραθυράκι», την οποία πέρασε σε νόμο του Υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση παρέκαμψε την απόφαση του ΣτΕ και άνοιξε τον δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση.

Αυτό σημαίνει, ότι η συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αθήνας θα μείνει για τρία χρόνια στην ΕΥΔΑΠ και μετά θα μπορεί το υπουργείο Υποδομών να την αναθέσει σε ανάδοχο, ο οποίος θα αναδεικνύεται μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ, μια κρίσιμη υπηρεσία για την ασφάλεια της ποιότητας του νερού που αφορά σχεδόν το 80% των υδάτων της Ελλάδας, εκτείνεται σε τέσσερις νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής.

ευδαπ

Παρότι βρήκε όλη την αντιπολίτευση απέναντι με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση θεωρεί πως πλέον ξεπερνά την απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης παραδέχθηκε ότι η τροπολογία δεν είναι ο καλύτερος τρόπος νομοθέτησης, αλλά δήλωσε πως λύνονται επείγοντα ζητήματα της ΕΥΔΑΠ.

Μόνο η Ν.Δ. ψήφισε την τροπολογία, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση την καταψήφισαν, με το ΚΙΝΑΛ να δηλώνει «παρών».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *