άκησ σκέρτσοσ
Featured Πολιτική

Σκέρτσος: Τα νέα μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους

Με ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, απείλησε έμμεσα μέρος των αναποφάσιστων -για το εμβόλιο- πολιτών με νέα περιοριστικά μέτρα αλλά και καμία οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Τα νέα μέτρα, όπως ενημέρωσε ο κ. Σκέρτσος, θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους. Τοποθετώντας τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας έγραψε χαρακτηριστικά:   «Τα όποια νέα περιοριστικά μέτρα θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη».

Η οικονομία δεν θα κλείσει για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη.

Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει».

Μόνο σε μεγαλύτερο διχασμό της κοινωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει η πρόθεση της κυβέρνησης να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, απειλώντας τους εμμέσως πλην σαφώς με νέα περιοριστικά μέτρα που θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, αλλά και οικονομικό αποκλεισμό σε περίπτωση ενός νέου lockdown.

Η παραδοχή ότι «δεν ξανακλείνουμε την κοινωνία και την οικονομία για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους» είναι και παραδοχή αποτυχίας. Της αποτυχίας της κυβέρνησης και της λοιμωξιολογικής ομάδας να πείσει με επιστημονικά δεδομένα, με σωστή και σοβαρή ενημέρωση τους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε πράγματι να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Το επιχείρημα της εύκολης και δωρεάν πρόσβασης στο εμβόλιο, από την κυβέρνηση, δεν πείθει παρά μόνο στοχοποιεί, ακόμη περισσότερο, τους συμπολίτες μας οι οποίοι φοβούνται -και δεν εμπιστεύονται- τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν παρουσιαστεί για τις επιπτώσεις των εμβολιασμών.

Την ίδια ώρα, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε επίσημη δήλωσή του προ λίγων ημερών, ομολόγησε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να φορούν βραχιολάκι, με το πρόσχημα ότι ο έλεγχος θα καταστεί πιο εύκολος. Συμπληρώνοντας δε, ότι όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο εμβολιασμός είναι πατριωτικό καθήκον…

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *