δίκη γιακουμάκη
Ελλάδα

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι

Σχεδόν 7 χρόνια μετά, έπεσε αυλαία στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σόκαρε το πανελλήνιο. Την Τετάρτη 7/7 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των οκτώ εφέσεων. Υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή, χρειάστηκε να ταξιδέψει πολλές φορές στα Γιάννενα, παρά το βαρύ πένθος για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πρωτόδικα οι τρεις από τους οκτώ καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους πέντε η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 36 μηνών με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Παράλληλα είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.

Τι αναφέρει η απόφαση που ανακοινώθηκε μετά την εκδίκαση των οκτώ εφέσεων:

Οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι όπως πρωτόδικα ενώ για τους τρεις που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Παράλληλα σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή. Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την έδρα η απόφαση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα για αρκετή ώρα.

Πώς διαμορφώνονται οι ποινές

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, η Έδρα απέρριψε τα υπόλοιπα αιτήματα περί ελαφρυντικών, που αιτήθηκαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, ενώ σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα οι ποινές διαμορφώνονται ως εξής:

– 30 μήνες φυλάκιση για τους 5 ενήλικες.

– Η εκτέλεση των ποινών έχει ανασταλτικό χαρακτήρα 3 ετών

– Κοινωφελής εργασία 100 ωρών για τους 3 ανήλικες σε αρμόδιο φορέα.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *