Πολιτική

Ξάνθη: «Χέρι-χέρι» Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές με «Γκρίζους Λύκους» στην πόλη

Χέρι χέρι Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές με «Γκρίζους Λύκους», στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας τουρκοφρόνων της μειονότητας στην Ξάνθη, κατά της πρόσφατης απόφασης του Αρείου Πάγου που απέρριψε αίτημα για χρήση των όρων «τουρκικός/ή» στις ονομασίες μειονοτικών συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Βίντεο του xanthinews.gr με πλάνα από τη συγκέντρωση, δείχνει ακραίους μειονοτικούς να κάνουν προκλητικά το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» μπροστά στο φακό, φανερώνοντας έτσι και τις προθέσεις τους.

Την παρουσία τους στη συγκέντρωση έδωσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζειμπεκ Χουσεϊν, ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, οι μειονοτικοί δήμαρχοι Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, Μύκης Ντελί Χουσείν Ριντβάν και Αρριανών Αμέτ Ριντβάν, που η εκλογή τους εξαρτάται απόλυτα από τις διαθέσεις του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, αλλά και των ψευτομουφτήδων Αχμέτ Μέτε και Ιμπράημ Σερίφ.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε στην αποκαλούμενη «‘‘Τουρκική’’ Ένωση Ξάνθης», η οποία διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και η οποία με ανακοίνωσή της καλούσε τα μέλη της μειονότητας να δώσουν ισχυρή παρουσία.

Παρά την κινητοποίηση ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στη μεθοδευμένη κινητοποίηση, με την οποία οι τουρκόφρονες επεδίωξαν να μετατρέψουν σ’ επίδειξη δύναμης απέναντι στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ με εθνικιστικό περιεχόμενο, δεν ξεπέρασαν τα 400-500 άτομα, όταν η μειονότητα ξεπερνάει κατά πολύ τις 100 χιλιάδες στη Θράκη.

Στην προσφυγή προς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, πρωτοστάτησε η αποκαλούμενη «Τ»ΕΞ , με την υποστήριξη της «Ομοσπονδίας «Τούρκων» Δυτικής Θράκης», που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και χρηματοδοτείται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από προσφυγή τουρκοφρόνων σωματείων, που αιτήθηκαν την εφαρμογή απόφασης του 2008 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως θα συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα της «Τ»ΕΞ, ζητώντας από την Ελλάδα «ν’ αποδώσει τα αναγνωρισμένα από το ΕΔΑΔ δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας»

Αναφέρει η ανακοίνωση : «Στηρίζουμε τον αγώνα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που είναι το πιο παλιό σωματείο της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ενάντια στην αδικία και την έλλειψη δικαιοσύνης. Κάνουμε έκκληση στην Ελλάδα να αποδώσει τα αναγνωρισμένα από το ΕΔΑΔ δικαιώματα της “τουρκικής” μειονότητας»

ξάνθη

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *