αντώναρος
Featured Πολιτική

Αντώναρος: Η οικονομία επιδεινώνεται και η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στον πολίτη

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον χειρισμό της σχετικά με τον κορωνοϊό, τους εμβολιασμούς και τα εργασιακά.

Ξεκινώντας από την απλή διαπίστωση ότι «τα μαντάτα δεν είναι καλά» ο κ. Αντώναρος αναφέρεται στις αναμενόμενες απολύσεις αλλά και στους ακροδεξιούς «γκαουλάιτερ» της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απειλούν με αναστολές εργασίας και απολύσεις.

Εκτιμά πως ο διχασμός της κοινωνίας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα ως αποτέλεσμα του κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού όπως επίσης ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να βάλει στο γύψο τα αιτήματα της κοινωνίας.

Συνεχίζει επίσης κάνοντας παραινέσεις προς του εμβολιασμένους που ξεχνούν τα μέτρα προφύλαξης.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Τα μαντάτα δεν είναι καλά. Λιγότερο από το μέτωπο του κορωνοιου — όπου τα κρούσματα αναπόφευκτα θα αυξηθούν. Όσο από το μέτωπο της ανερμάτιστης ( αλλά κι επικίνδυνης) κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχοντας κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο χρησιμοποιεί τώρα την πανδημία για να σφίξει κι άλλο τα λουριά σε μια κοινωνία που παλεύει με ανασφάλειες.
Επισήμως δεν “τίθεται” μας λένε θέμα απολύσεων. Αλλά την ίδια στιγμή οι ακροδεξιοί γκάουλαιτερ της κυβέρνησης απειλούν τους πάντες με αναστολές εργασίας και — βεβαίως– με απολύσεις.

Αν πρόκειται μόνο για εκβιαστικά διλήμματα κι απειλές για να οδηγηθούν κάποιοι που διστάζουν στα εμβολιαστικά κέντρα η για σχεδιασμένη πολιτική επιβολής “γύψου” στα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα. Εγώ πιστεύω ότι υπερισχύει το δεύτερο. Η κατάσταση στην οικονομία — παρά τις τυμπανοκρουσίες Μητσοτάκη — επιδεινώνεται.

Φθινόπωρο και χειμώνας μας επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Κι έτσι η κυβέρνηση ξεδιπλώνοντας το χαλί για απολύσεις προσπαθεί να μετακυλίσει την ευθύνη για όσα πρόκειται να συμβούν στον μέσο πολίτη. Και δημιουργεί εξιλαστήρια θύματα στο πρόσωπο όσων για διαφόρους λόγους είναι επιφυλακτικοί στον εμβολιασμό.

Αυτοί έχουν γίνει ήδη οι δακτυλοδεικτούμενοι — και με λυπεί το γεγονός ότι πολλοί που και νοήμονες είναι και αντίθετοι στην αυθαίρετη καταπάτηση των συνταγματικών ελευθεριών — πατάνε κιόλας αυτή την πεπονόφλουδα. Ο διχασμός της κοινωνίας θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα. Η δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού — που είναι ότι χειρότερο σε δύσκολες περιστάσεις σαν τις σημερινές — θα ενταθεί. Αν δεν προσέξουμε ο ένας θα υποβλέπει τον άλλο. Κοινωνίες που έπεσαν σε αυτή την παγίδα οδηγήθηκαν στην καταστροφή. Γι αυτό πρέπει να διατηρήσουμε όλοι τη ψυχραιμία μας.

Σημασία έχει να είμαστε ΌΛΟΙ καλά. Εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι. Όχι οι μισοί. Όχι οι μεν σε βάρος των δε. Και ως εμβολιασμένος ο ίδιος θα ήθελα να κάνω μια φιλική παραίνεση σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο: Πολλοί από αυτούς κάνουν το ολέθριο λάθος να πιστεύουν (λαθεμένα!) ότι έχουν γίνει άτρωτοι. Αγνοούν κάθε μέτρο προφύλαξης (μάσκες αποστάσεις κλπ.) κι έτσι γίνονται — με την ανεύθυνη ενθάρρυνση της πολιτείας — σε εστίες υπερμετάδοσης. Πολύ πιο επικίνδυνοι από τους περισσότερους ανεμβολίαστους που προσέχουν. Αυτές οι συμπεριφορές είναι που θα κρίνουν σε τελική ανάλυση την εξέλιξη της πανδημίας. Και λιγότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων η το λεγόμενο τείχος ανοσίας του οποίου την χρησιμότητα ολο και περισσότεροι επιστήμονες στο εξωτερικό δείχνουν να αμφισβητούν.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *