Σπύρος Καπράλος
Αθλητικά Ελλάδα

Σπύρος Καπράλος: Για 4η φορά εξελέγη πρόεδρος της ΕΟΕ

Το μέλος της ΔΟΕ για την Ελλάδα, Σπύρος Καπράλος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομοσπονδίας. Η τελευταία του θητεία και η… επόμενη ημέρα.

Ο Σπύρος Καπράλος με 28 ψήφους υπέρ και ένα άκυρο επανεξελέγη Πρόεδρος της ΕΟΕ για 4η θητεία. Το μέλος της ΔΟΕ τόνισε πως αυτή είναι η τελευταία του παρουσία στον προεδρικό θώκο και επισήμανε πως είναι υποχρέωση του να.. προετοιμάσει την επόμενη ημέρα!

Τι ανέφερε ο Σπύρος Καπράνος για την επανεκλογή του

“Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ευχαριστώ πολύ που με τιμήσατε και αυτή τη φορά. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Θα είναι η 4η θητεία μου, η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει εάν ίσχυαν τα όρια ηλικιών, όπως έχουμε θεσπίσει στο καταστατικό μας, αλλά χωρίς αναδρομική ισχύ. Παρόλο που με βάση το καταστατικό μας μου επιτρέπεται να κατέβω και στο μέλλον και πάλι σαν υποψήφιος πρόεδρος, δεν προτίθεμαι να ασκήσω αυτό το δικαίωμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2025. Θεωρώ υποχρέωση μου να προετοιμάσω την επόμενη ημέρα στην προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Κάποιο νέο σε ηλικία μέλος μας από αυτή την αίθουσα θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ο επόμενος ή η επόμενη πρόεδρος, καθώς θα πρέπει να είναι κάποιος με χρονικό ορίζοντα οκταετίας μπροστά του.

Όλοι εσείς οι νέοι δίνετε έναν αγώνα, που ξεκινάτε από την ίδια γραμμή αφετηρίας. Σε αυτό τον αγώνα θα πρέπει να δείξετε έργο στην ΕΟΕ, με πνεύμα συνεργασίας με τους συναδέλφους και το προσωπικό της ΔΟΕ. Χωρίς πισώπλατα μαχαιρώματα και με ένα διεθνές προφίλ, όπως αρμόζει στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει πρωτεύοντα ρόλο στο Ολυμπιακό κίνημα και όπως θα έχετε διαπιστώσει, βρισκόμαστε όλο και περισσότερο στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Άλλωστε, το 2025 στην Ελλάδα θα εκλεγεί και ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Αυτή τη φορά, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να φτάσουμε στις εκλογές, όπως αρμόζει. Με συναδελφικότητα και πνεύμα ομόνοιας.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ξεχάσουμε όλα τα θέματα που αφορούν τις εκλογές μας και από αύριο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ΕΟΕ. Το οφείλουμε στους αθλητές μας και στον ελληνικό αθλητισμό. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας”.

Στις υπόλοιπες θέσεις εκλέχθηκαν

Α΄Αντιπροέδρος: Στέλιος Αγγελούδης 16 ψήφοι – Μανώλης Κατσιαδάκης 13 ψήφοι

Β΄Αντιπροέδρος: Στέφανος Χανδακάς 27 ψήφοι

Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης 28 ψήφοι

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Ιάκωβος Φιλιππούσης 24

Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος 29 ψήφοι

Αναπληρωτή Ταμίας: Θανάσης Παπαγεωργίου 29 ψήφοι

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *