κακλαμανάκης μπεκατώρου
Featured Αθλητικά Ελλάδα

Έκθετοι Νίκος Κακλαμανάκης και Σοφία Μπεκατώρου – Τι γίνεται με ΕΟΕ και ΕΙΟ

Η Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, πριν από μερικούς μήνες έγινε σύμβολο και αφορμή να ξεσπάσει το κίνημα  #metoo και στην Ελλάδα. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και η στήριξη του Νίκου Κακλαμανάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Κακλαμανάκης έκανε μια σοβαρή καταγγελία για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη ιστορία έχει ακολουθήσει τη δικαστική οδό, με την ΕΙΟ να κάνει αγωγή στον προπονητή της ιστιοπλοΐας και πολλαπλό Ολυμπιονίκη. Σε αυτή κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου όταν ρωτήθηκε αν έχει κάποια στοιχεία πως υπάρχει κάποια παράνομη οικονομική συναλλαγή, ή αν έχει πέσει το οτιδήποτε στην αντίληψή της κάτι τέτοιο. «Το μόνο που είμαι σε θέση να γνωρίζω, είναι πως κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην ΕΟΕ σε μία συνεδρίαση, όταν έκλεισαν τα μικρόφωνα κι αφού έγινε αυτό, ανέφεραν πως η ΕΙΟ είναι το πλυντήριο της ΕΟΕ».

Όλες οι αρμόδιες ομοσπονδίες κινητοποιήθηκαν άμεσα. Με επιστολές τους διευκρίνισαν, όσες τουλάχιστον μπορούσαν να έχουν γνώση, πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή τους τέτοια κουβέντα. Το Sportime εξασφάλισε όλες τις επιστολές των αθλητικών ομοσπονδιών για το συγκεκριμένο θέμα και τις φέρνει στο φως της δημοσιότητας. Μπορείτε να τις δείτε στο τέλος του κειμένου.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει, είναι για ποιο λόγο ο Νίκος Κακλαμανάκης μπαίνει στη διαδικασία να εξαπολύσει τέτοιες βαριές κατηγορίες χωρίς να έχει εξασφαλίσει κάποια στοιχεία, ή έστω κάποια στήριξη; Παρότι βέβαια αυτή, η στήριξη, φαίνεται να χάθηκε κάπου στα μισά της διαδρομής. Και πάλι όμως. Με όλους τους ισολογισμούς και τα οικονομικά στοιχεία αναρτημένους στη διαύγεια, πως πάει ξυπόλητος στα αγκάθια; Κύμα υψηλό πλέον για τον Έλληνα πρωταθλητή, από αυτά που δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να δαμάσει.

Η Σοφία Μπεκατώρου επίσης αναμένεται να βρεθεί στην ίδια μοίρα. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει προλάβει ακόμα να κινηθεί νομικά εναντίον της, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα συμβεί αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι σαν να αποδέχεται τα όσα λέει η Ελληνίδα ιστιοπλόος, η οποία δεν είχε κανένα λόγο να μπει σε θεωρίες συνωμοσίας και «σου πα μου πες», όταν η ίδια γνωρίζει πολύ καλά πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες σε κάθε είδους καταγγελίες.

ιστιοπλοΐα

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *