κουρτζίδης για εργατικό δυστύχημα σεπ
Featured Ελλάδα Πολιτική

Κουρτζίδης για εργατικό δυστύχημα ΣΕΠ: Επιβεβλημένη η παρέμβαση εισαγγελέα λόγω της συγγένειας του υφ. Ναυτιλίας με τον επιχειρησιακό υπεύθυνο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”, Πάρις Κουρτζίδης, σε δήλωσή του για το εργατικό δυστύχημα στο ΣΕΠ ζητά παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς ο επιχειρησιακός υπεύθυνος στο χώρο που βρήκε τραγικό θάνατο ο εργάτης έχει συγγένεια με τον υφυπουργό Ναυτιλίας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κουρτζίδη:

Η συγγένεια, με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, του επιχειρησιακού υπεύθυνου στο χώρο που βρήκε τραγικό θάνατο εργάτης στο ΣΕΠ, καθιστά επιβεβλημένη την παρέμβαση εισαγγελέα!

«Το τραγικό εργατικό δυστύχημα που συνέβη την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στην προβλήτα 2, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όπου άτυχος 46χρονος εργάτης εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα μια από αυτές να τον διαμελίσει, δεν χρήζει μόνο αμερόληπτης διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας.

Ειδικά, από τη στιγμή που χάθηκε ανθρώπινη ζωή και οι προϋποθέσεις αμερόληπτης διερεύνησης τίθενται εν αμφιβόλω, καθώς ο επιχειρησιακός υπεύθυνος στο χώρο, όπου βρήκε τον τραγικό θάνατο ο εργαζόμενος, είναι εξ αίματος συγγενής του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδου, καθίστανται επιβεβλημένη η αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες εργασίας. Όπως και αν λαμβάνονταν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς κι αν εφαρμόζονταν, κι αν επιτηρούνταν.

Πόσω μάλλον όταν η επιθεώρηση μέσων χρησιμοποιούμενων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Πειραιά εμπίπτει στην αρμοδιότητα του εν λόγω υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *