Featured Απόψεις - Συνεντεύξεις

Κυριάκο, πότε θα πας μια βόλτα και στην κατεστραμμένη βόρεια Εύβοια;

Εχει περάσει στα ψιλά γράμματα των Μέσων Ενημέρωσης όμως είναι η αλήθεια: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει πατήσει το πόδι του στη βόρεια Εύβοια τρεις μήνες μετά τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσαν οι φωτιές.

Γράφει η Χριστίνα Χρυσάνθου

Είναι πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας… ανέμελος πρωθυπουργός όπως τον αποκαλεί πολύς κόσμος;

Ως πρωθυπουργός έχει όντως ένα βαρύ πρόγραμμα, αλλοίμονο. Υπουργικά συμβούλια, συντονισμός κυβερνητικού έργου, επαφές στο εξωτερικό, με ταξίδια, συναντήσεις και συνεντεύξεις Τύπου, υποχρεώσεις σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, ομιλίες σε συνέδρια και όπου αλλού είναι προσκεκλημένος ή του προγραμματίζουν οι συνεργάτες του όπως έγινε τις προάλλες με την επίσκεψή του στο Κορωπί, στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής Boehringer Ingelheim.

Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: όλα όσα απαριθμήθηκαν παραπάνω αποτελούν «φιλικά περιβάλλοντα» για κάθε πρωθυπουργό. Κανείς δεν καλεί έναν πρωθυπουργό σε μια εκδήλωση προκειμένου να τον επιπλήξει για τις κυβερνητικές του επιλογές.

Η κατεστραμμένη βόρεια Εύβοια όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί ο Χρήστος Τριαντόπουλος να υπενθύμισε ότι για την περιοχή έχουν προγραμματιστεί ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 800 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων, παρ’ όλα αυτά η επιλογή του Μητσοτάκη να μην πάει εκεί λέει πολλά.

Η κατεστραμμένη βόρεια Εύβοια δεν προσφέρεται για… αβάντες. Στη βόρεια Εύβοια όπου κι αν γυρίσεις το μάτι σου επικρατεί η απόγνωση για ένα μέλλον που απλά δεν υπάρχει για τους κατοίκους της περιοχής. Με κινήσεις εντυπωσιασμού (βλ. ενεργοποίηση του Σταύρου Μπένου) μόνο στάχτη στα μάτια του κοσμάκη πέφτει.

Στην κατεστραμμένη βόρεια Εύβοια, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον κ. Μητσοτάκη όπως ήταν για τον κ. Αλέξη Τσίπρα στο -εργαλειοποιημένο από τη Νέα Δημοκρατία- Μάτι.

Επιλογή του κ. Μητσοτάκη, και μάλιστα υψηλής σημειολογικής αξίας για μια κυβέρνηση που έχει κάνει παντιέρα την προσέλκυση επενδύεων, είναι το να επισκέπτεται κάθε πολυεθνική που επενδύει στη χώρα.

Όμως, η κατεστραμμένη απ’ άκρου εις άκρον βόρεια Εύβοια αποτελεί υποχρέωση ενός πρωθυπουργού. Ας «τσαλακωθεί» και λίγο η δημόσια εικόνα του, δεν πειράζει. Εκτός αν δεν το αντέχει η… μεγαλοσύνη του!

Ως άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα σε προσωπικές στιγμές όπως για παράδειγμα η περίφημη βαρκάδα στη Χάλκη με τη σύζυγό του Μαρέβα και συνεργάτες του, ή ο αγώνας μπάσκετ στο ΣΕΦ όπου τελικά δεν πήγε φοβούμενος την κατακραυγή σε μια μέρα που τα ΜΑΤ ακρωτηρίασαν εθελοντή πυροσβέστη.

Ως άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα σε όλες αυτές τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Ως πρωθυπουργός φοβούμαι πως όχι.

Δεν είμαι εγώ που θα στερήσω από έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό τις χαρές της ζωής αλλά η πραγματικότητα, τα γεγονότα που τρέχουν καθημερινά και προκαλούν την οργή του κόσμου, ακόμα και των ψηφοφόρων του.

Στο μεταξύ ας ενημερώσει -όπως κάνει καθημερινά το γραφείο του με το πρόγραμμά του- για το πότε θα κάνει μια… βόλτα και προς τη βόρεια Εύβοια.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *