Ελλάδα

Πλεύρης: Τελεσίγραφο για τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών

Νέα προειδοποίηση για επιτάξεις ιδιωτών γιατρών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα ο κ.  Πλεύρης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, εάν εντός της εβδομάδας δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση που έχει απευθύνει για να ενταχθούν στο σύστημα με συγκεκριμένα κίνητρα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και πως δεν υπήρξε η παραμικρή σκέψη για κλείσιμό τους ενώ για το ανεμβολίαστο προσωπικό των νοσοκομείων που βρίσκεται σε αναστολή ανέφερε ότι δεν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους παρά μόνο εάν εμβολιαστούν.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως δεν πρόκειται να ξαναγίνει ούτε τοπικό, ούτε γενικό lockdown ευθυγραμμιζόμενος με τα όσα έχει πει κατά κόρον το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Κεραμέως για κλείσιμο των σχολείων

Για την πιθανότητα να κλείσουν τα σχολεία άθετα αρνητική σε οποιαδήποτε σκέψη, εμφανίστηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων» σημείωσε η υπουργός στον Max FM.

Όπως σημειώνει η ίδια «κλειστά σε σύνολο 80.000 τμημάτων, είναι μόλις τα έξι. Παράλληλα το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στον γενικό πληθυσμό μειώθηκε από το 29% προηγούμενων εβδομάδων στο 25%.»

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *