Featured Παραπολιτικά

ΚΙΝΑΛ: Όλοι εναντίον όλων μετά τη δημοσκόπηση της GPO

Τα… μαχαίρια από τα θηκάρια φαίνεται πως έβγαλαν οι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Η πρώτη επίσημη δημοσκόπηση για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει τον νέο ηγέτη της παράταξης προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ, με τους υποψήφιους αρχηγούς να αφήνουν αιχμές για σκοπιμότητες.

Η έρευνα προήλθε από την εταιρεία GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», σύμφωνα με την οποία μικρό προβάδισμα για την ηγεσία έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος οποίος ακολουθείται σε μικρή απόσταση από τους Γιώργο Παπανδρέου και Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα ευρήματα

Σύμφωνα με τα ευρήματα της GPO, ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγράφει ποσοστό 28,8% σε όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου (27,2% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στις εθνικές εκλογές του 2019), ο Γιώργος Παπανδρέου 25,2% (25,8%), ο Νίκος Ανδρουλάκης 24,7% (25,4%), ο Παύλος Χρηστίδης 6,2% (6,2%), ο Παύλος Γερουλάνος 4,3% (4,3%) και ο Χάρης Καστανίδης 4,1% (3,7%).

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι πρόκειται για κούρσα τριών με αβέβαιο το αποτέλεσμα τόσο για το ζευγάρι όσο και για τον νικητή του β’ γύρου στις 12 Δεκεμβρίου.

Το σχόλιο Γιώργου

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Γιώργου Παπανδρέου από την Κρήτη. «Κάποιοι πιστεύουν σε μια κλειστή δημοκρατία, μια ελεγχόμενη από αυτούς Ελλάδα, με τους πολίτες εξαρτημένους, χειραγωγήσιμους, ελεγχόμενους. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Aπέναντι στις κατασκευασμένες εντυπώσεις, μόνο οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες με την ψήφο τους μπορούν και θα δώσουν καταλυτική απάντηση», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, που σήμερα θα βρίσκεται σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Επιφυλάξεις για τις δημοσκοπήσεις εκφράζει και το επιτελείο Ανδρουλάκη, στο πλευρό του οποίου τάχθηκε και ο μέχρι τώρα γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος, Παναγιώτης Βλάχος, που παραιτήθηκε από τη θέση του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε προεκλογική του ομιλία τόνισε ότι «πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι του και όχι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ» στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα.

Η γραμμή Λοβέρδου

Στη σκληρή γραμμή «επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ» που έχει χαράξει επιμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε (Mega) ότι «τον κ. Τσίπρα δεν τον συμφέρει η δική μου εκλογή. Εμείς θα ανεβαίνουμε και αυτός θα πέφτει. Οι δεύτερες εκλογές Μητσοτάκη μπορεί να βρουν εμάς αξιωματική αντιπολίτευση».

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος δηλώνει («Βήμα») ότι «πρώτα θα κυριαρχήσουμε πολιτικά επί του ΣΥΡΙΖΑ με μια σύγχρονη και προοδευτική πρόταση αντιπολίτευσης και μετά επί της Ν.Δ. με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα».

Ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε («Βήμα») ότι «η υποψηφιότητα μου στηρίζεται σε όλους εκείνους τους καθημερινούς ανθρώπους κάθε γενιάς, που έχουν όνειρα και ελπίζουν σε κάτι νέο και διαφορετικό».

Αιχμές για τη δημοσκόπηση άφησε και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος τόνισε ότι η μάχη «δεν θα κριθεί ούτε από τη σύγκρουση οργανωτικών μηχανισμών ούτε από την πάλη γενεών ούτε από εξωθεσμικά κέντρα ισχύος ούτε από την επιλεκτική ιστορική μνήμη, που ξεχνά ενδιαφέροντα πεπραγμένα».

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ EFSYN.GR

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *