crash radio κουρτζίδης
Media

Πρόεδρος Εποχικών Πυροσβεστών στο Crash Radio: Ο πρωθυπουργός και ο Χαρδαλιάς μάς είπαν ψέματα

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εποχικών-Συμβασιούχων Πυροσβεστών, κ. Αλέξανδρος Καραδελής μίλησε στο Crash Radio, στην εκπομπή «Αχίλλειος Πτέρνα» με παραγωγό τον δημοσιογράφο και Εκπρόσωπο Τύπου του ΚΕΛΑΝ, Πάρι Κουρτζίδη.

Ο κ. Καραδελής αναφέρθηκε τόσο στην πορεία που πραγματοποίησαν περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες στο Μαρούσι, αλλά και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά την ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας τους, όσο και για την στάση της πολιτικής ηγεσίας μόλις οι φωτιές και τα φώτα «σβήσουν»…

Συγκεκριμένα ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών:

«Πριν γίνει η πορεία και κυρίως τα επεισόδια μετά την πορεία, δεν ενδιαφέρθηκε κανένας για τα αιτήματα των πυροσβεστών. Όμως, όταν υπάρχουν οι πυρκαγιές το τηλέφωνό μας δεν σταματάει να χτυπάει. Ο πρωθυπουργός ήρθε και μας χτυπούσε την πλάτη, μας έσφιγγε το χέρι και μας έλεγες ήρωες και πόσο υπόχρεος είναι σε εμάς. Και τώρα;».

Στην ερώτηση του κ. Κουρτζίδη σχετικά με τον λόγο που ξέσπασαν τα επεισόδια κατά την πορεία διαμαρτυρίας, ο κ. Καραδελής απάντησε:

«Καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης ήταν όλα ειρηνικά. Δεν κλείσαμε όλες τις λωρίδες, όπως ψευδώς γράφεται (σ.σ σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ), αλλά είχαμε αφήσει τη μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης κενή για την διέλευση ασθενοφόρων κι άλλων οχημάτων. Όταν λοιπόν τελείωσε η πορεία και οι λόγοι που εκφωνήσαμε, ανέβηκε μια 4μελης επιτροπή στον υφυπουργό, για να καταθέσει το ψήφισμά μας και να προχωρήσει σε διάλογο. Η στάση του υφυπουργού ήταν ανάλγητη. Μας υποδέχθηκε στον όροφο έξω από το ασανσέρ, πήρε το ψήφισμα υποτίθεται να το μελετήσει και δεν ήθελε να κάνουμε διάλογο, όπως είχε δεσμευθεί. Μας είχε πει ότι είναι καλό και βοηθάει να κάνουμε τη συγκέντρωση και μετά μας αντιμετώπισαν έτσι».

Και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Πριν ένα μήνα, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, ο κ. Χαρδαλιάς, μας έλεγε ότι θα γίνουν 3.500 προσλήψεις και μάλιστα μας έλεγε ο συγκεκριμένος υφυπουργός που τώρα μας γυρνάει την πλάτη ότι είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Αλλά δυστυχώς δεν είδαμε καμία έμπρακτη στήριξη. Επίσης, κατά την καταστροφική πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, είχε αναφέρει ότι οι εποχικοί πυροσβέστες θα απορροφηθούν σε άμεσο χρονικό διάστημα»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών τόνισε ότι: «Εμείς δεν θέλουμε μονιμότητα, όπως λανθασμένα παρουσιάζεται στα ΜΜΕ. Εμείς ξέρουμε τι σύμβαση υπογράψαμε και ότι είναι εξάμηνη. Εμείς θίξαμε το ζήτημα των οργανικών κενών που υπάρχουν στο σώμα και αν υπάρχει περίπτωση αυτά τα κενά να καλυφθούν. Γιατί από την μια μας λέει η πολιτική ηγεσία ότι η πυροσβεστική δεν έχει εποχικές ανάγκες, αλλά επί 12 μήνες κι από την άλλη, όμως, οι τελευταίες μόνιμες προσλήψεις ήταν το 2012! Αυτή την στιγμή δεν είμαστε καν εποχικοί πυροσβέστες, είμαστε άνεργοι και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε ή όχι. Δεν μας απαντάει κανείς, δεχόμαστε μια συνεχή απαξίωση, πως θα καταφέρουμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας;».

Κλείνοντας ο κ. Αλέξανδρος Καραδελής, μίλησε για την απλήρωτη υπερεργασία των μόνιμων πυροσβεστών που χτυπάει αρνητικό ρεκόρ με συνολικά περισσότερα από 1 εκατομμύριο χρωστούμενα ρεπό, αλλά και ότι το Σωματείο τους θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δίκαιο όλων.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω:

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *