Media

Μακελειό… στο «Άργος» με το «Μακελειό»: Το μονοπώλιο Μαρινάκη λογοκρίνει και «φιμώνει»

Φοβερά πράγματα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 13/11 στις εγκαταστάσεις του μονοπωλιακού πρακτορείου διανομής εφημερίδων – περιοδικών «Άργος», όταν άνθρωποι του Βαγγέλη Μαρινάκη αρνήθηκαν την είσοδο στον κατά νόμο υπεύθυνο για την κυκλοφορία της εφημερίδας «Μακελειό».

Και μπορεί, βεβαίως, να μιλάμε για το αμφιλεγόμενο «Μακελειό» με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που ενίοτε ξεπερνούν τα όρια… ωστόσο, ουδείς μπορεί να έχει το δικαίωμα -από τον νόμο και το Σύνταγμα- να φιμώνει ή να λογοκρίνει ΜΜΕ.

Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει επιβάλλει μονοπώλιο στην κυκλοφορία των εφημερίδων, μέσω του πρακτορείου «Άργος».

Χωρίς κανόνες και χωρίς κανέναν έλεγχο, ο υπόδικος εφοπλιστής, ιδιοκτήτης αναρίθμητων ΜΜΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ελέγχει και επί της ουσίας λογοκρίνει τους πάντες και τα πάντα: Τύπο, Δικαιοσύνη και πολιτική εξουσία.

Στις 4 το πρωί του Σαββάτου οι άνθρωποι του κ. Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις του πρακτορείου «Άργος» αρνήθηκαν την είσοδο στον κατά νόμο υπεύθυνο για την κυκλοφορία της εφημερίδας «Μακελειό».

Κι έτσι, η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε! Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της εφημερίδας, αλλά και διαφημιστικού – προωθητικού σποτ, στο φύλλο του Σαββατοκύριακου που δεν κυκλοφόρησε, στο πρωτοσέλιδο είχε την πολύκροτη υπόθεση που αφορά στον πολλάκις υπόδικο επιχειρηματία, καθώς και κάποια άγνωστη ιστορία για τη ζωή του….

Η πρώτη ανακοίνωση της εφημερίδας «Μακελειό»

Διαβάστε παρακάτω αυτολεξεί την πρώτη έκτακτη ανακοίνωση, αμέσως μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας του φύλλου, όπως δημοσιεύτηκε στη ιστοσελίδα «Μακελειό»:

«ΕΚΤΑΚΤΟ ΩΡΑ 04:17. “ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ” ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΗΡΩΪΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΤΟ “ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ” ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ “ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΡΛΕΟΝΕΖΙ”

»Κι όμως όλα αυτά που σας περιγράφουμε είναι αλήθεια. Κι όμως όσα σας αναφέρουμε συμβαίνουν εν έτει 2021, στη Δημοκρατική Ελλάδα. Κι όμως όσα σας περιγράφουμε , συνειδητοποιούμε πως αφορούν το μοναδικό πρακτορείο στην Ελλάδα, το μονοπώλιο του “Άργους”, ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου για τυχόν εμπλοκή του στο ναρκόπλοιο Νοορ1, Ευάγγελου Μαρινάκη

»Οι υφιστάμενοι και εργαζόμενοι του εφοπλιστή και των κυρίων Π. Τζένου και Ι. Κουρτάκη (πρωτοπαλλήκαρα και σκιώδη αχυράνθρωποι του επιχειρηματία), απαγόρευσαν στις εγκαταστάσεις του Άργους την είσοδο του υπευθύνου κυκλοφορίας κατά το Νόμο, της εφημερίδος μας, κάτι που υποχρεούται να κάνει η εταιρεία του Άργους, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η κείμενη νομοθεσία. Στο ερώτημα του υπευθύνου κυκλοφορίας της εφημερίδος μας, “εάν η εφημερίδα μας κυκλοφορήσει στα περίπτερα”, απάντηση δεν υπήρξε. Το πρακτορείο Άργος ως γνωστόν βάσει των κείμενων διατάξεων είναι όχι μόνον υποχρεωμένο αλλά επιβεβλημένο να επιτρέπει καθημερινά την είσοδο στον κατά Νόμο υπεύθυνο της εφημερίδος μας για να επιτηρεί και να φροντίζει την απρόσκοπτη μεταφορά και διανομή του φύλλου. Μάλιστα- κατά την ενημέρωση που έλαβε ο εκπρόσωπός μας στο Άργος, φύλακες και υπεύθυνοι διανομής απείλησαν τον άνθρωπό μας πως… εαν δεν αποχωρήσει, θα καλέσουν την αστυνομια για να τον πάνε αυτόφωρο!

»Ως εκ τούτου η ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ, είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο της.

»Θα παρακαλούσαμε τους αναγνώστες μας, να μας δίνουν συνεχή ενημέρωση για το εάν και σε ποια σημεία, δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα μας.

»Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ, κατ΄επανάληψη έχει διαμαρτυρηθεί εγγράφως και έχει ζητήσει από το μονοπωλιακό ΑΡΓΟΣ, να αποδίδει τα στοιχεία που ζητούνται από την εταιρεία μας ώστε να ενημερωνόμαστε για το εάν υπάρχει η ενδεδειγμένη προσοχή στη διανομή της εφημερίδος μας. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει.

»Είναι ξεκάθαρο ότι οι επικεφαλής του ΑΡΓΟΥΣ, έχουν απωλέσει την ψυχραιμία τους, κινούμενοι εκδικητικά και παράνομα, παραβατικά και κολάσιμα, παραβιάζοντας όλους τους νόμους που διέπουν την ελεύθερη διακίνηση των εφημερίδων, βάσει του Συντάγματος. Γεγονός που θα επιφέρει και το αντίστοιχο τίμημα, αφού διαπράττουν όλοι τους σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

»Η υπόθεση της τυχόν εμπλοκής του Β. Μαρινάκη και των συνεργατών του στην υπόθεση του “Noor 1”, είναι η μοναδική δικογραφία που χειρίζεται από σήμερα ο κ. Καλτάκης, ο νέος ανακριτής στην περιβόητη του ΝΟΟΡ. Ένα πραγματικό αγκάθι στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πολυπράγμονος κυρίου Μαρινάκη.

»Υπενθυμίζεται πως εναντίον τους έχουν ασκηθεί από το Μάρτιο του 2018 ποινικές διώξεις για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της χρηματοδότησης, διαμετακόμισης, εισαγωγής, μεταφοράς, αγοράς, κατοχής, πώλησης, αποθήκευσης, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακινήσεως και διακινούν ναρκωτικές ουσίες.

»Η εμπλοκή τους έγκειται στο γεγονός ότι ο καταδικασθείς για τη μεταφορά του φορτίου της ηρωίνης Ευθ. Γιαννουσάκης έλαβε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική εταιρεία Maritime Capital Management Partners LLC και εταιρείες συμφερόντων του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του».

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *