Πιπεράτα παρασκήνια

Νίκος Καρανίκας: «Σωστά απάντησε ο Μητσοτάκης στην Ολλανδή δημοσιογράφο»

Εναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κόντρα του με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ινγκεμποργκ Μπέγκελ, κι αυτός είναι ο Νίκος Καρανίκας!

Ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, με ανάρτησή του στο facebook, ήρθε σε πλήρη αντίθεση με στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίστηκαν την Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, αναφέροντας ότι και ο Αλέξης Τσίπρας στη θέση του Μητσοτάκη έτσι θα απαντούσε.

Η ανάρτηση που έκανε ο Νίκος Καρανίκας

Διαβάζουμε στο Facebook του Νίκου Καρανίκα:

«Τώρα που πέρασε η επικαιρότητα με την συνέντευξη, που έγινε αφορμή να ειπωθούν πολλά και σ αυτά να εξαντληθεί η κυβερνητική και αντιπολιτευτική κριτική, τώρα λοιπόν, ας δούμε κάποια πράγματα αντικειμενικά.

Ο Μητσοτάκης απάντησε σωστά και απάντησε ως πρωθυπουργός μιας χώρας, κάτι που, ομοίως και κατά αναλογία, θα έκανε και ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός και κάθε πρωθυπουργός, αν γινόταν ανάλογη συνέντευξη και είχε να αντιμετωπίσει ερωτήσεις για νόμιμες ή παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Από την άλλη πλευρά τώρα, και η δημοσιογράφος έκανε κάτι ανάλογο και επιτρεπτό για το επάγγελμά της, αλλά με μια οξύτητα του λόγου που επιτρέπει από την πλευρά του συνεντευξιαζόμενου να την χαρακτηρίσει άκομψη και αγενή, που δεν κατέθεσε λεπτομέρειες ως στοιχεία και αρκέστηκε σε αναφορές γεγονότων και σκληρούς χαρακτηρισμούς, αλλά ως εκεί, γιατί και η ίδια είπε την αλήθεια.

Πάμε τώρα παρακάτω και δίχως πολλές υπερβολές, ας αρκεστούμε στην υπερβολή που αφομοιώνει το μέγα κοινό που το αντιμετωπίζουμε βασικά ως εκλογική δύναμη και ας μην ελπίζουμε σε άλματα όταν δεν έχουμε εκπαιδεύσει ανάλογα τους θεατές-πολίτες.»

Το επεισόδιο

Υπενθυμίζουμε ότι το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ολλανδή δημοσιογράφο Ινγκεμποργκ Μπέγκελ που βρέθηκε εκεί, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Η ένταση ξεκίνησε με αφορμή την ερώτηση της δημοσιογράφου, μια ερώτηση-τοποθέτηση ουσιαστικά, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ελλάδα, κατηγορώντας την για βάρβαρα push backs.

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν σκληρή και σε υψηλούς τόνους, καθώς είχε δεχθεί μια απίστευτη πρόκληση-προσβολή για ολόκληρη τη χώρα.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *