παυλόπουλος μητσοτάκης
Featured Πολιτική

Εκπρόσωπος Τύπου ΚΕΛΑΝ: «Με γνώμονα την Ιστορία, διεκδικούμε ξανά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας»

Ακολουθεί η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Πάρι Κουρτζίδη, για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Με γνώμονα την Ιστορία, διεκδικούμε ξανά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας»

«Μετά από 48 ολόκληρα χρόνια, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης και μια από τις πιο λαμπρές σελίδες των δημοκρατικών αγώνων, αποκτά ιδιαίτερη συμβολική σημασία για τη σύγχρονη μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός απέναντι στον «υβριδικό φασισμό».

Τότε ήταν μια εξέγερση μαζική και ενωτική, που κορυφώθηκε με την αιματηρή καταστολή, η οποία στέρησε από την Χούντα κάθε έρεισμα, οδηγώντας στην κατάρρευση το δικτατορικό καθεστώς.

Έτσι, η 17η Νοέμβρη παραμένει εδώ και 48 χρόνια μια ζωντανή εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδεδεμένη πάντα με τα δημοκρατικά αιτήματα της κάθε εποχής.

Έτσι και σήμερα, τα αιτήματα των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ είναι η αποκατάσταση των πιο σημαντικών και κρίσιμων πυλώνων μιας αληθινής Δημοκρατίας: Της ελευθερίας έκφρασης, της ελευθερίας του τύπου, της δικαιοσύνης (νομοθετικής, δικαιικής και κοινωνικής), της πατριωτικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Πρόκειται για δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού, που τα τελευταία χρόνια ασφυκτιούν από σύγχρονα, υβριδικά, απολυταρχικά καθεστώτα (διεθνή και εγχώρια – οικονομικά και πολιτικά).

Η περιθωριοποίηση του ακροδεξιού λαϊκισμού και το δικαίωμα όλων, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, στην εργασία, στη μόρφωση και την αξιοπρέπεια, αποτελούν δυστυχώς και σήμερα ζητούμενα αγαθά.»

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *