Ελλάδα Πιπεράτα παρασκήνια

Noor1: Με διεφθαρμένη Οικονομική Αστυνομία η περαιτέρω έρευνα για Μαρινάκη

Έχουν περάσει 3,5 χρόνια, κι όμως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση για την παράλληλη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά στη μεταφορά 3 τόνων ηρωίνης μέσω του ναρκόπλοιου «Noor one» με βασικούς κατηγορούμενους τον επιφανή εφοπλιστή – μιντιάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και τρεις στενούς συνεργάτες του.

Ακόμη και σε αυτή τη χώρα, που εδώ και καιρό έχει καταντήσει «Κολομβία της Ευρώπης», δεν βρίσκει κανείς προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά, δηλαδή να εκκρεμεί η κύρια ανάκριση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στα συρτάρια ανακριτών ή και να πηγαινοέρχεται από ανακριτικό γραφείο σε εισαγγελικό γραφείο. Και μάλιστα να αποτελεί βεβαιότητα ότι θα χρειαστεί να περάσει ακόμη αρκετός καιρός (1- 2 χρόνια), μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές συνδρομές -που έχουν παραγγελθεί να ζητηθούν από ΗΠΑ και Κύπρο-, αλλά και γενικά οι έξι ανακριτικές πράξεις, που παραγγέλθηκαν με βούλευμα, κατόπιν απόφασης που κλήθηκε κι έλαβε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, λόγω ακραίας διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.
Eνώ, σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει αποκλειστικά το piperata.gr για την υπόθεση του «Noor one» και των «αμαρτωλών εμβασμάτων», πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν -γιατί θα προκύψουν νέα ζητήματα- κι άλλες ανακριτικές πράξεις.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Στο μεταξύ, οι δύο ανεκδιήγητες ανακρίτριες που προηγήθηκαν του Ι. Πετρόπουλου, θα έπρεπε ήδη να ελέγχονται, όχι μόνο για το ρόλο που έπαιξαν, ώστε να υπάρχει τέτοια κωλυσιεργία και αστοχία, αλλά και για προφανή προσπάθεια συγκάλυψης σοβαρότατων αδικημάτων.
Το ίδιο μπορεί να πει κάποιος και για τον τρίτο κατά σειρά ανακριτή που χρεώθηκε τη δικογραφία, ο οποίος εισηγήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο την αρχειοθέτησή της.

Υπό έλεγχο όμως θα έπρεπε να βρίσκονται και αρκετοί υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ή και επιτελείς τού υπουργού Δικαιοσύνης, αν όχι και ο ίδιος ο υπουργός, για την ύποπτη καθυστέρηση που είχε το αίτημα μετάθεσης του εν λόγω ανακριτή, λες και κάποιος είχε παραγγείλει με το αζημίωτο να μη μετακινηθεί αν πρώτα δεν εισηγούταν την αρχειοθέτηση της «καυτής υπόθεσης» του «Noor one».

Αρκεί να διαβάσει κάποιος το άκρως αποκαλυπτικό 37σέλιδο πόρισμα του εισαγγελέα εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, που έφερε προ ημερών στο φως (και) το piperata.gr, ο οποίος κατ’ ουσίαν «αδειάζει» απροκάλυπτα τον ανακριτή. Εμμέσως πλην σαφώς, ο εισαγγελέας εφετών περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε η συγκάλυψη της υπόθεσης, οδηγούμενη στο αρχείο, διότι ο κ. Πετρόπουλος ισχυριζόταν ότι δεν έβρισκε κανέναν λόγο να συνεχίσει την περαιτέρω έρευνα, η οποία αφορούσε στην εν μέρει ανεξιχνίαστη εμπλοκή των Βαγ. Μαρινάκη, Ηλ. Τσακίρη, Ευαγ. Μπαϊρακτάρη και Ν. Συντυχάκη.

Όμως, ποια στελέχη από την ελληνική Οικονομική Αστυνομία θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τη δεύτερη και την έκτη ανακριτική πράξη, με τη σειρά που αυτές αναφέρονται στο επίμαχο βούλευμα;

Ο νέος ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά, Λευτέρης Καλτάκης, που ανάλαβε να φέρει σε πέρας τις έξι ανακριτικές πράξεις που υπέδειξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, πως μπορεί να εμπιστευθεί ένα πιθανώς διαβρωμένο σώμα που ενδεχομένως έχει στους κόλπους του (επίορκους) διεφθαρμένους αστυνομικούς; Δηλαδή:

• Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι σύννομες οι αποστολές χρηματικών ποσών ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών προς την εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

• Να ζητηθεί συνδρομή από τις κυπριακές αρχές για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο καταβλήθηκε το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως (υποτιθέμενη) ασφαλιστική κάλυψη ζημιών στο πλοίο του «Grand Island» στις 6-9-2012 στη Σαλαμίνα (που έκανε το δοκιμαστικό ταξίδι λίγο πριν το «Noor one»).

Όποιος έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο αρχικό πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας (όπως το piperata.gr και ο υποφαινόμενος δημοσιογράφος), διαπιστώνει ότι για την παρεμπόδιση της εξιχνίασης της υπόθεσης φέρει ευθύνη η συγκεκριμένη αστυνομική αρχή.

Η Οικονομική Αστυνομία ήταν αυτή που το 2017 διεξήγαγε την έρευνα για τα εμβάσματα των Μαρινάκη και στενών συνεργατών του προς τον καταδικασμένο για το «Noor one» Μάκη Γιαννουσάκη, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της τότε αρμόδιας εισαγγελέα Ειρήνης Τζίβα, η οποία ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2017… ελλιπέστατη!

Το piperata.gr ότι γράφει είναι πάντα σε θέση να το τεκμηριώνει, κάτι το οποίο θα γίνει εν ευθέτω χρόνω…

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερο, καθώς υπαξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας (και προφανώς όχι μόνο αυτός) επικοινωνούσε σε κρίσιμη περίοδο ακόμη και με τον ίδιον τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κατ’ αρχάς πιάστηκε από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με τη συνδρομή των βρετανικών αρχών να συνομιλεί με «μπράβο» της επίσημης «φρουράς» του κατηγορούμενου εφοπλιστή – μιντιάρχη, αργά τη νύχτα της προηγούμενης ημέρας του συμβάντος στο Hilton: Αρπαγή και χρήση «παράνομης βίας» σε βάρος του υποφαινόμενου δημοσιογράφου, γιατί μέσω του piperata.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιεχόμενο του πορίσματος Τζίβα κατά Μαρινάκη και συνεργατών του για τη μεταφορά ναρκωτικών με το «Noor one», πριν αυτό εκδοθεί επισήμως. Ενδεχομένως γιατί ο -εν τέλει κατηγορούμενος- εφοπλιστής ευελπιστούσε πως μπορούσε να έχει χρονικά περιθώρια, ώστε να απέτρεπε αυτή την εξέλιξη και η δημοσιότητα τού έβαζε ανυπέρβλητα εμπόδια…
Συγκεκριμένα, στις 14 Μαρτίου 2018 (ώρα 22.00), ο Κ. Μπ. («μπράβος» Μαρινάκη) καλεί τον αρχιφύλακα Β. Σ. που υπηρετεί στην Οικονομική Αστυνομία. Η τηλεφωνική σύνδεση μέσω δορυφόρου της ΕΛ.ΑΣ και συνδρομής των βρετανικών αρχών εντοπίζεται εντός του εύρους κάλυψης της κεραίας της εταιρείας Vodafone: Capital Ship, που υφίσταται στη συμβολή των οδών Ιάσωνος και Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά.

Την επομένη δίδεται, σύμφωνα με το πόρισμα των βρετανικών αρχών και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και του Κλητήριου Θεσπίσματος που εξέδωσε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, η εντολή από τον εφοπλιστή προς τον εν λόγω «μπράβο» του, να στήσει μαζί με άλλους άνδρες της «φρουράς» και τη βοήθεια στενού του συνεργάτη (εκδότη), ενέδρα σε βάρος του υποφαινόμενου δημοσιογράφου, προκειμένου να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του για την υπόθεση του «Noor one» και το σχετικό πόρισμα Τζίβα, καθώς και να επιβληθεί δια της ένοπλης βίας η μεταφορά του σε ελεγχόμενο χώρο για να δημοσιεύσει υπαγορευμένο κείμενο υπέρ του, αφού ήδη είχε «κατέβει» η ανάρτηση του αποκλειστικού ρεπορτάζ από το piperata.gr.

Στο μεταξύ, κι αφού ήδη είχε γίνει η καταγγελία του συμβάντος, εκδόθηκε επίσημα το πόρισμα Τζίβα, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το αποκλειστικό ρεπορτάζ για το οποίο συνέβη ότι συνέβη στο Hilton.
Έτσι, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρους του εφοπλιστή και τριών στενών συνεργατών του (Τσακίρη, Μπαϊρακτάρη, Συντυχάκη). Ο εφοπλιστής, όμως, παραμένει ακόμη -τότε- στο εξωτερικό (εξού και η βρετανική συνδρομή) και από τον ίδιον βρετανικό αριθμό του κινητού τηλεφώνου με το οποίο έδωσε τις εντολές για την αρπαγή από το lobby του ξενοδοχείου Hilton και τη βίαιη μεταφορά στα γραφεία της εφημερίδας «Axia news», εντοπίζεται να καλεί τον ίδιον αρχιφύλακα Β. Σ. της Οικονομικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, ο -επισήμως πλέον- κατηγορούμενος εφοπλιστής καλεί δύο φορές τον αρχιφύλακα της Οικονομικής Αστυνομίας που είχε κάνει έρευνα και είχε εκδώσει σχετικό πόρισμα για τα «αμαρτωλά εμβάσματα». Η πρώτη τηλεφωνική σύνδεση γίνεται μεταξύ τους στις 07 Απριλίου 2018 (ώρα 17.00) και η δεύτερη τηλεφωνική σύνδεση γίνεται στις 09 Απριλίου 2018 (ώρα 17.00). Δηλαδή, την περίοδο ακριβώς κατά την οποία οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές περίμεναν τον κ. Μαρινάκη να επιστρέψει από το εξωτερικό για να εμφανιστεί ενώπιον τους.

Κι όμως, δεν διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα για αυτόν τον αρχιφύλακα της Οικονομικής Αστυνομίας (όπως και για άλλους -ενδεχομένως επίορκους- αστυνομικούς, εμπλεκόμενους τόσο στην υπόθεση Hilton όσο και στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του διαιτητή Τζήλου), παρότι, όπως όλα δείχνουν, ο εν λόγω υπαξιωματικός φέρεται να έδινε πολύτιμες πληροφορίες/υπηρεσίες στον υπόδικο εφοπλιστή, σχετικά με την έρευνα των αρχών για τα «αμαρτωλά εμβάσματα»!

Ούτε ενημερώθηκαν η εισαγγελία Πειραιά, ο ανακριτής, ο εισαγγελέας εφετών και το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, προκειμένου να λάβουν γνώσει, για να συσχετιστούν -τα όποια ευρήματα- με την δικογραφία «Noor one».

Tα «καυτά» ρεπορτάζ, οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις από το piperata.gr, σχετικά με τις υποθέσεις «Noor one», «Hilton», «Τζήλου», παραδικαστικών και επίορκων κυκλωμάτων, συνεχίζονται… Όπως και οι αναφορές προς τις αρμόδιες αρχές!

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *