Πιπεράτα παρασκήνια

Απόρρητη έκθεση DEA: Με ελληνικές άκρες η αλβανική μαφία εισχώρησε στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται πλέον η Δίωξη Ναρκωτικών των ΗΠΑ, η περίφημη DEA, για τη διείσδυση της Αλβανικής μαφίας στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη καθώς, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της DEA, η Αλβανική μαφία έχει «αλώσει» ακόμα και τη Νέα Υόρκη όπου ελέγχει το 80% της διακίνησης κοκαΐνης στην μεγαλούπολη που θεωρείται η καρδιά των ΗΠΑ.

Μάλιστα η έκθεση της DEA φαίνεται πως έχει και έντονο ελληνικό «άρωμα», καθώς περιγράφει το πώς κατάφεραν οι Αλβανοί να φτάσουν μέχρι την Λατινική Αμερική και πλέον να έχουν ακόμα και κουμπαριές με «βαρόνους» των καρτέλ.

Όλα ξεκίνησαν από τη χώρα μας, όταν πια οι Αλβανοί μαφιόζοι χρησιμοποιούσαν τις επαφές Ελλήνων για ν’ ανοίξουν δίαυλο με τους «βαρόνους» της κόκας, ουσιαστικά κάνοντας τη δουλειά των Ελλήνων μεγάλο-διακινητών και εισαγωγέων της κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Κόκα και στην Ευρώπη

Μέσα από αυτά τα «κανάλια» επικοινωνίας έμαθαν πρόσωπα και καταστάσεις, ακόμα και στη σερβική μαφία που μέχρι πρότινος ήταν προνομιακός συνομιλητής των καρτέλ, με αποτέλεσμα σταδιακά μέσω Βενεζουέλας και Ισημερινού να εισχωρήσουν στην Κολομβία, το Περού και το Μεξικό, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τα καρτέλ.

Πλέον το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης που διακινείται στην Γηραιά Ήπειρο έχει περάσει από τα χέρια της Αλβανικής Μαφίας όπως έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια, τόσο από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, όσο και από την Interpol.

Η μεγάλη πορεία προς την κορυφή ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν πια είχαν αρχίσει να κάνουν ακόμα και κουμπαριές με τους «βαρόνους» οι οποίοι τους άνοιξαν τις πόρτες της Νέας Υόρκης, ώστε να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου την διακίνηση αλλά και την εισαγωγή της «άσπρης κυρίας» ακόμα και στις καλές γειτονιές τις μεγαλούπολης.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *