Ελλάδα Πιπεράτα παρασκήνια

Μητσοτάκης: Η απρεπής κίνηση προς τον ΑμΕΑ Κ. Ρόζη

Την περασμένη Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύτηκε σε όλες του τις δραστηριότητες από τον 26χρονο Κωνσταντίνο Ρόζη, καθιερώνοντας και στην Ελλάδα τον θεσμό DUODAY.

Σύμφωνα με τον θεσμό του DUODAY, κάθε άνθρωπος από τον Πρωθυπουργό έως τον πιο απλό πολίτη, μπορεί να έχει στο πλευρό του κάποιον πολίτη ΑμεΑ στην εργασία του ή προσφέρεται να βοηθήσει στις δραστηριότητες μιας οικογένειας, με στόχο να καταδειχθεί πως οι συνάνθρωποί μας ΑμεΑ, είναι ίσοι στο δικαίωμα της εργασίας, αλλά και στην καθημερινότητα όπως όλοι μας.

Αυτό έκανε και ο κ. Μητσοτάκης την Παρασκευή που πέρασε, ημέρα κατά την οποία συνοδεύτηκε από το πρωί από τον Κωνσταντίνο Ρόζη, 26 ετών με νοητική υστέρηση, υψηλής λειτουργικότητας λεκτικός, απόφοιτος Λυκείου.

Εντύπωση ωστόσο, πέραν της προπαγανδιστικής χρήσης του θεσμού, ένα τμήμα που «κόπηκε» από τα βίντεο της «πετσωμένης» ενημέρωσης.

Ήταν η στιγμή που και οι δύο φτάνουν στο Προεδρικό Μέγαρο και πλησιάζουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να τη χαιρετήσουν.

Εκεί σε αργή κίνηση φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης σπρώχνει με το δεξί του χέρι τον Κωνσταντίνο Ρόζη για να τον απομακρύνει ώστε ο πρωθυπουργός να χαιρετήσει πρώτος αυτός την κυρία Σακελλαροπούλου.

Η κίνηση φαίνεται λιγότερο αλλά αρκετά καλά στο δεύτερο βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Εννοείται πως αυτή η «μεσαιωνική» και εν πολλοίς αχρείαστη κίνηση του πρωθυπουργού σχολιάστηκε αρνητικά στα κοινωνικά δίκτυα.

Για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός χρειάστηκε να τον σπρώξει και τι πράγματι θα άλλαζε αν δεν το είχε κάνει;

Αλήθεια, ο πρωθυπουργός διαισθάνεται ακριβώς τα μηνύματα που στέλνει ή μήπως οι επικοινωνιακοί του σύμβουλοι δεν τον συμβουλεύουν όσο και όπως πρέπει με αποτέλεσμα να τα θαλασσώνει σε κάθε ευκαιρία;

Σίγουρα πάντως η γλώσσα του σώματος πολλές φορές δεν μπορεί να κρύψει όσα θέλει να περάσει προς τα έξω η επιτηδευμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της κοινής γνώμης.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *