κηδεία Γιώργου Τράγκα
Ελλάδα

Κηδεία Γιώργου Τράγκα: Το ύστατο χαίρε στον δημοσιογράφο

Το πρωί της Πέμπτης (16/12) τελέστηκε η κηδεία του Γιώργου Τράγκα. Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες συγκεντρώθηκαν στο ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά για να πουν το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο.

Ο επικεφαλής του Κ.ΕΛ.ΑΝ, Γιώργος Τράγκας, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 14/12 σε ηλικία 72 ετών, δίνοντας μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Σωτηρία” για 10 ημέρες. Πλήθος κόσμου συνόδεψε τον Γιώργο Τράγκα στην τελευταία κατοικία του.

κηδεία Τράγκα
Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τράγκα
Σπύρος Νάννος: «Σήμερα πέθανε ένα μεγάλο κομμάτι μέσα μου»

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του, Σπύρος Νάννος, συντετριμμένος από τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έχει πεθάνει ένα μεγάλο κομμάτι μέσα μου. Είμαι 27 χρόνια μαζί του, από το 1994 στη σχολή και δεν έφυγα ποτέ μακριά του. Ήταν πολύ ξαφνικό για εμάς. Έχω περάσει τα καλύτερά μου χρόνια. Πέθανε ο δεύτερός μου πατέρας».

Κώστας Χαρδαβέλας: «Έφυγε νωρίς και άδικα ο Γιώργος»

«Με τον Γιώργο Τράγκα ξεκινήσαμε μαζί τη δημοσιογραφία, πριν από περίπου 50 χρόνια. Είμαστε φίλοι και ανταγωνιστές, εκείνος στη Βραδυνή, εγώ στην Απογευματινή. Δεν ξέρει, ίσως, κανείς, ότι πίσω από το σκληρό πρόσωπο του Τράγκα, το μερικές φορές προκλητικό και καταγγελτικό, ότι κρυβόταν μια πολύ τρυφερή ψυχή. Θα έλεγα ψυχή παιδιού.

Τον έχω δει να κλαίει σε ρεπορτάζ που είχαμε πάει μαζί, τον έχω δει να παρατάει ρεπορτάζ για να πάει ανθρώπους στο νοσοκομείο. Διαφωνούσαμε σε πολλά πράγματα και πολιτικά και ιδεολογικά. Αλλά υπήρχε μια αγάπη μεταξύ μας, γιατί εκείνη η γενιά των δημοσιογράφων, από την οποία οι περισσότεροι μεγαλώσαμε και μένουμε όλο και λιγότεροι, είχαμε αυτή τη μοναδικότητα.Έφυγε νωρίς και άδικα, για μένα, ο Γιώργος. Καλό παράδεισο».

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην κηδεία του Γιώργου Τράγκα

Ο Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε: «Μπορεί το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος να μην κατάφερε να συμπορευτεί μαζί του. Σήμερα είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δώσουμε μια υπόσχεση. Ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με εκείνη τη σιωπηλή πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει να ζήσει ελεύθερα. Όπως πολέμησε ο Γιώργος Τράγκας, με θάρρος, με μαχητικότητα. Για αυτό όλοι μαζί λέμε πως μπορούμε να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, όπως εκείνος ήθελε μέχρι τέλους».

κηδεία Τράγκα
Η σύζυγoς του Γ. Τράγκα – Μαρία Καρρά
κηδεία Τράγκα
Ο Γρηγόρης Πετράκος – Αναπληρωτής Γραμματέας του Κ.ΕΛ.ΑΝ
κηδεία Τράγκα
Ο Ευάγγελος Αντώναρος στην κηδεία του Γιώργου Τράγκα

κηδεία

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *