Αντονι Φάουτσι: Οι Αμερικανοί ενδέχεται να φοράνε μάσκες και το 2022 | piperata.gr Skip to main content
αντονι φαουτσι- μασκεσ ηπα- κορωνοιοσ ηπα- νεκροι ηπα κορωνοιοσ- μετρα κορωνοιοσ ηπα-

Αντονι Φάουτσι: Οι Αμερικανοί ενδέχεται να φοράνε μάσκες και το 2022

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι, εκτίμησε ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα χρειαστούν τις μάσκες και το 2022 για τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα η χώρα ετοιμάζεται να ξεπεράσει τους 500.000 νεκρούς από τον ιό.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ποσοστά ημερήσιων μολύνσεων μειώνονται δραματικά όμως ένα ποσοστό μικρότερο του 15% του αμερικανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. 

 

Ο Φάουτσι, ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, είπε στο CNN ότι ο απολογισμός αυτός είναι ένα «θλιβερό ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας». «Δεν έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο για περισσότερα από 100 χρόνια, μετά την πανδημία του 1918», υπενθύμισε.

«Είναι κάτι που θα παραμείνει στην ιστορία. Για δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμη για αυτή τη χρονική στιγμή όπου πέθαναν τόσοι άνθρωποι».

 

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν οι Αμερικανοί θα πρέπει να αναμένουν να φορούν μάσκες τον επόμενο χρόνο, ο Φάουτσι απάντησε:

«Νομίζω ότι είναι πιθανόν ότι αυτό θα συμβεί», προσθέτοντας πως εξαρτάται από τα επίπεδα του ιού στις κοινότητες και τις ενδεχόμενες μεταλλάξεις.

«Προφανώς, νομίζω ότι θα έχουμε έναν σημαντικό βαθμό κανονικότητας πέραν της τρομερής επιβάρυνσης που όλου μας ζήσαμε τον περασμένο χρόνο», επισήμανε ο Φάουτσι.

 

Σε μια συνέντευξη στην εκπομπή του NBC "Meet the Press", ο Άνθονι Φάουτσι ανέφερε πως είναι πάρα πολύ νωρίς να προσδιορίσει πότε οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιτύχουν τη συλλογική ανοσία. «Θέλουμε να έχουμε αυτή τη γραμμή βάσης, σε πραγματικά, πραγματικά χαμηλά επίπεδα, προτού αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι είμαστε εκτός κινδύνου», τόνισε.

 

Επιπλέον, στην εκπομπή "Fox News Sunday" εξήγησε ότι εάν οι πολίτες στις ΗΠΑ θα χρειαστούν αργότερα μια επιπλέον δόση εμβολίου εξαρτάται από την εξέλιξη της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα.

Την ώρα που τα διαθέσιμα εμβόλια τώρα φαίνεται πως προστατεύουν κατά της βρετανικής μετάλλαξης, είναι λιγότερο προστατευτικά κατά της νοτιοαφρικανικής, η οποία δεν είναι μέχρι στιγμής κυρίαρχη, σημείωσε.

«Εάν γίνει πιο κυρίαρχη, ενδέχεται να έχουμε μια εκδοχή του εμβολίου που θα προορίζεται ειδικά για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος», είπε στο Fox.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV