«Σάρωσε» την Κρήτη η κακοκαιρία: Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια - Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι | piperata.gr Skip to main content
«Σάρωσε» την Κρήτη η κακοκαιρία: Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια - Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι

«Σάρωσε» την Κρήτη η κακοκαιρία: Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια - Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι

Με σφοδρότητα «χτύπησαν» για δεύτερο 24ωρο οι ισχυρές βροχοπτώσεις την Κρήτη, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο νησί. Μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση, τα ξημερώματα της Τρίτης, από το πρωί πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται σε μεγάλο τμήμα του Ηρακλείου.

 

Κλειστή παρέμεινε το πρωί η παραλιακή λεωφόρος, αφού τα νερά είχαν μετατρέψει τον δρόμο σε λίμνη, ενώ από τις 12 το μεσημέρι κλειστός είναι και ο κόμβος της Νέας Αλικαρνασσού, όπου αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο νερό που ξεπερνάει τα 80 εκατοστά. Κλειστή είναι και η λεωφόρος Ικάρου, στο τμήμα προς Αεροδρόμιο.

 

Στην Ανάληψη Χερσονήσου, οικογένειες έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω του νερού, ενώ και στην περιοχή του Καρτερού, οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς που κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να περάσει το φαινόμενο.

 

«Θα υπάρξει πρόβλημα πολύ μεγάλο και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να μην έχουμε κάποια τραγική εξέλιξη» επισήμανε.

 

Λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε κάποια σημεία, σημειώνονται δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως προς το Αεροδρόμιο ή ακόμη και πάνω στην εθνική οδό.

 

Προβλήματα και στα Χανιά

 

Μικρής έκτασης προβλήματα προκάλεσε και στην περιοχή των Χανίων το κύμα κακοκαιρίας που για δεύτερη ημέρα πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις.

 

Σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αναφέρθηκαν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών στο οδόστρωμα. Στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία προκειμένου να καθαριστεί το οδόστρωμα, ωστόσο οι αρχές καλούν τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν ταχύτητα και να είναι προσεκτικοί.

 

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεμονωμένα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές της πόλης και της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας.

 

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV