Θεσσαλονίκη: Σάλος με την παράνομη προσαγωγή 17χρονης και τον εξευτελιστικό έλεγχο που της έγινε | piperata.gr Skip to main content
Θεσσαλονίκη: Σάλος με την παράνομη προσαγωγή 17χρονης και τον εξευτελιστικό έλεγχο που της έγινε

Θεσσαλονίκη: Σάλος με την παράνομη προσαγωγή 17χρονης και τον εξευτελιστικό έλεγχο που της έγινε

Ακόμα μια καταγγελία ακραίας αστυνομικής αυθαιρεσίας από τη 17η Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένα 17χρονο κορίτσι που ξεκίνησε για να πάει μία βόλτα κατέληξε να κρατείται επί ώρες χωρίς λόγο στην αστυνομία, της αρνήθηκαν την επικοινωνία με δικηγόρο και τη μητέρα της, ενώ προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο αφήνοντας την για ώρα με το σουτιέν.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ιστότοπο parallaximag η μητέρα της 17χρονης που βρέθηκε να κρατείται χωρίς να ξέρει το γιατί το απόγευμα της Τρίτης, όλα ξεκίνησαν όταν βγήκε για να πάει μια βόλτα στο βουνό τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία.

 

Την 17χρονη σταμάτησαν αστυνομικοί όχι μία αλλά δυο φορές. Την πρώτη φορά, δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ενώ τη δεύτερη κατέληξε μέσα σε ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην προσαγωγή της φορούσαν πολιτικά, δεν έδειξαν ταυτότητες, δεν ενημέρωσαν ούτε τους γονείς ούτε την ίδια για το που την πήγαν, ενώ μετά από δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες της μητέρας με το παιδί της στις οποίες αρνήθηκαν να μιλήσουν της πήραν και το κινητό το οποίο έκλεισαν.

 

Κατά την καταγγελία, η απόπειρα επικοινωνίας που πραγματοποίησε και μια φίλη – δικηγόρος της οικογένειας η οποία και αυτή έπεσε στο κενό. Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει η αγωνία της μητέρας η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου.

 

Προσπαθώντας να βρει που κατέληξε η κόρη της και όπως η ίδια υποστηρίζει στην parallaxi, σε ένα από τα δεκάδες μπλόκα που είχαν στηθεί στη Θεσσαλονίκη, μαθαίνει από αστυνομικό ότι το παιδί της βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.  Όταν φτάνει ενημερώνεται από αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να μπει στον χώρο και να δει την κόρη της παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικο.

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η μητέρα, της πρότειναν να φύγει από τον χώρο λέγοντας πως η ανήλικη θα επιστρέψει μόνη της. Μετά από νέα παρέμβαση δικηγόρου και πολλές ώρες μετά η ανήλικη επιστρέφει στη μητέρα της.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά την κράτηση της η ανήλικη υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο και κρατήθηκε με  το σουτιέν για αρκετή ώρα χωρίς ποτέ να της πουν που βρίσκεται και τί έχει κάνει.

 

 

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV