Έρχεται νέο ηλεκτρικό Smart μίνι SUV | piperata.gr Skip to main content
Smart

Έρχεται νέο ηλεκτρικό Smart μίνι SUV

Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το νέο Smart είναι η πρώτη που γίνεται μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Daimler και Geely για την σύμπραξη των δύο ομίλων για την Smart.

 

 

SMART SUV

 

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες το νέο Smart θα είναι ένα ηλεκτρικό B-SUV. Θα είναι η πρώτη φορά που η Smart θα μπει στην κατηγορία των SUV αν και το 2005 είχε παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη του πρωτότυπο ForMore, το οποίο βασιζόταν στην λογική του ForFour έχοντας όμως crossover λογική. Ωστόσο τελικά η εξέλιξη του ForMore δεν έφθασε στην παραγωγή.

 

smart2

 

Την ευθύνη του σχεδιασμού του νέου Smart θα έχει η Mercedes ενώ το τεχνολογικό κομμάτι και την εξέλιξη θα αναλάβει η Geely. Σύμφωνα με τον Daniel Lescow, αντιπρόεδρο διεθνών πωλήσεων της εταιρίας το νέο μοντέλο θα εξελιχθεί με γνώμονα την πώλησή του και στην Ευρώπη έχοντας τα υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας καθώς στόχος θα είναι η συγκομιδή πέντε αστεριών στις δομικές του Euro-NCAP.

 

smart

 

Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου θα είναι αυξημένες σε σχέση με το σημερινό ForFour χωρίς όμως να ξεφεύγουν από το πλαίσιο ενός κόμπακτ B-SUV. Το αυτοκίνητο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely η οποία έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την CMA της Volvo στην οποία βασίζονται τα XC40 και Polestar 2. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες των τεχνικών προδιαγραφών όμως πολύ πιθανά αυτές θα το τοποθετούν στο επίκεντρο του άμεσου ανταγωνισμού όπως τα ηλεκτρικά Peugeot 2008, Hyundai Kona και DS3 Crossback.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV