Αποκάλυψη Piperata: Όταν ο Σαμαράς είχε απορρίψει την πρόταση για Λιγνάδη | piperata.gr Skip to main content
Σαμαράς

Αποκάλυψη Piperata: Όταν ο Σαμαράς είχε απορρίψει την πρόταση για Λιγνάδη

Ένα ερώτημα πλανάται τα τελευταία 24ωρα και αφορά στη σιωπή του Αντώνη Σαμαρά για το δίδυμο Βενιζέλου - Μενδώνη.

 

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης 

Σύμφωνα με τον ίδιο το «παρεάκι» αυτό το πρωτοσυνάντησε  το 2009, όταν ο Καραμανλής τον έκανε υπουργό  Πολιτισμού για 9 μήνες και τρόμαξε να τα βγάλει πέρα μαζί τους... Αλλά και το 2012 το βρήκε μπροστά του το πρόβλημα, όταν ως πρωθυπουργός  αναγκάστηκε να κάνει το χατίρι του αντιπροέδρου του και να κρατήσει τη Μενδώνη γενική γραμματέα.

 

Η υπουργός που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης – προστασίας  του Κυρίακου Μητσοτάκη είναι το μακροβιότερο πολιτικό πρόσωπο του Πολιτισμού. Γενική γραμματέας από το 1999 έως το 2004 και από το  2009 έως το 2015,  καθώς και υπουργός από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα.

 

Επομένως το  να λέει ότι την εξαπάτησε ο Λιγνάδης «ευλόγως προκαλεί αφωνία στον πρώην πρωθυπουργό» αναφέρει συνομιλητής του. Όπως είναι σε  θέση να γνωρίζει το piperata.gr, ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός είχε αντιδράσει έντονα στις αρχές του 2013, στην πρόταση Βενιζέλου - Μενδώνη να κάνουν διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον Λιγνάδη για δύο λόγους: α) Γιατί ήξερε τι έπαιζε με τον συγκεκριμένο ηθοποιό  - σκηνοθέτη και β) Γιατί τη θέση διεκδικούσε και ο εκλεκτός του δεύτερου συγκυβερνήτη του Φώτη Κουβέλη, που δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Μπέζο.

 

«Ο ένας θέλει να κάνει «μαγαζί» του και το Εθνικό κι ο άλλος να πάρω τον Μπέζο από τα κανάλια και να τον κάνω Μάνο Κατράκη» έλεγε τότε σοβαρά ενοχλημένος. Τελικώς, επέλεξε  τον Σωτήρη Χατζάκη, με αποτέλεσμα να τραβήξει των παθών του τον τάραχο από τους άλλους.

 

Σήμερα έχει δικαιωθεί και περιμένει, κρατώντας στα χέρια του έναν φάκελο υπό τον τίτλο: «Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική  Πρωτεύουσα της  Ευρώπης», που του είχε ετοιμάσει  από τότε βουλευτής – δικηγόρος της ΝΔ… Αν επαληθευθούν οι φήμες για μη παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο «με διάφορες γραφειοκρατικές δικαιολογίες»,  όχι απλώς θα μιλήσει, αλλά θα αρχίσει να… κράζει!    Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV