Κουφοντίνας: Ξεκίνησε και απεργία δίψας - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του | piperata.gr Skip to main content
Κουφοντίνας

Κουφοντίνας: Ξεκίνησε και απεργία δίψας - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ξεκίνησε και απεργία δείψας από το απόγευμα της Δευτέρας, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο facebook ο γιος του.

 

Ο Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης, αναφέρουν πληροφορίες. 

 

Μετά την εξέλιξη αυτή οι γιατροί αναζητούν την οικογένεια και τη δικηγόρο του κρατούμενου προκειμένου να τους ενημερώσουν. Σύμφωνα με το eksegersi,gr, στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 47η ημέρα της απεργίας πείνας διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για τον ίδιο προκειμένου να απομακρυνθεί άρον άρον από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.

 

Σύμφωνα με τον νόμο, ο κρατούμενος έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό, όπου εκδικητικά μεταφέρθηκε. Το μόνο που ζητάει είναι να επιστρέψει στο υπόγειο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη περάσει 16 χρόνια.

 

Ο κρατούμενος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Ο κίνδυνος λοιμώξεων στην Εντατική είναι υψηλός, ενώ ήδη η υγεία του είναι επιβαρυμένη με σοβαρές βλάβες: διπλωπία, περιφερική νευροπάθεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, αιμορραγία ούλων κ.ά.

 

«Κατεβάζουν» τα ποστ στο Facebook που αναφέρουν το όνομά του
 

 

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί ένα κύμα καταγγελιών που δηλώνουν ότι το Facebook ρίχνει τις αναρτήσεις στις οποίες αναφέρεται το όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για πρωτοφανή λογοκρισία στα μέσα δικτύωσης. 

 

 

Με πληροφορίες από: efsyn.grAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV