Τουρκία: Ξαναβάζει... φωτιά στο Αιγαίο - «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το Τσεσμέ», λέει η Άγκυρα (pics) | piperata.gr Skip to main content
Τουρκία: Ξαναβάζει... φωτιά στο Αιγαίο - «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το Τσεσμέ», λέει η Άγκυρα (pics)

Τουρκία: Ξαναβάζει... φωτιά στο Αιγαίο - «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το Τσεσμέ», λέει η Άγκυρα (pics)

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί ένταση, δυναμιτίζοντας το κλίμα. 

 

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ισχυρίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης τέσσερα ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το ωκεανογραφικό σκάφος του τουρκικού Ναυτικού «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο.

 

Την πληροφορία έσπευσε να επιβεβαιώσει ο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

 

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει το Anadolu.

 

TSESME

 

 

Σε άλλο tweet του το Anadolu προσθέτει ότι ένα από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» και έριξε αντιπυραυλικά αντίμετρα (chaffs) σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων Τσεσμέ το ωκεανογραφικό σκάφος.

 

TSESME 2

 

Σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «υπήρξε απάντηση στην ελληνική πρόκληση». «(Η παρενόχληση των ελληνικών μαχητικών στο ερευνητικό πλοίο).

 

Η στάση μας, οι αποφάσεις μας και οι κινήσεις σας μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρες. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει», σημείωσε ο Ακάρ.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV