Ιταλία: Διορία στους πρόσφυγες της Σικελίας να φύγουν από τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας | piperata.gr Skip to main content
πρόσφυγες της Σικελίας

Ιταλία: Διορία στους πρόσφυγες της Σικελίας να φύγουν από τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας

Διορία μέχρι την Δευτέρα τα μεσάνυχτα έχει δοθεί στους πρόσφυγες που βρίσκονται στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στη Σικελία για να εγκαταλείψουν τα κτίρια. 

 

Ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Νέλο Μουσουμέτσι, αποφάσισε ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της αυριανής ημέρας όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε κέντρα προσωρινής παραμονής του νησιού του, θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν.

 

Ο Μουσουμέτσι πρόσθεσε ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου απαγορεύονται νέες αφίξεις των «απελπισμένων της θάλασσας» στο νησί του, διότι «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κατά την παραμονή τους θα γίνονται σεβαστά τα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού».

 

Στους μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν από την βόρεια Αφρική, απαγορεύεται ουσιαστικά «η είσοδος, η παραμονή και η μετακίνηση εντός της Σικελίας».

 

Ο Ιταλός περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Σικελία δεν μπορεί να δεχθεί εισβολή», την ώρα που η Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της προς άλλη κατεύθυνση και η κυβέρνηση της Ρώμης δεν ενεργοποιεί κανένα είδος απώθησης.

 

Πολλοί σχολιαστές θεωρούν ότι η κίνηση του Μουσουμέτσι εντάσσεται στο κλίμα της όλο και εντονότερης πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου σε έξι μεγάλες περιφέρειες. Πρόκειται για τις περιφέρειες της Νάπολης, της Βενετίας, της Ανκόνα, του Μπάρι, της Γένοβας και της Φλωρεντίας.

 

Σύμφωνα με τα γκάλοπ, η κεντροδεξιά παράταξη έως τώρα προηγείται στην πρόθεση ψήφου και με την απόφασή του αυτή, ο Σικελός περιφερειάρχης (ο οποίος ανήκει στην Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερουσκόνι) στηρίζει τη γενικότερη μεταναστευτική πολιτική της Λέγκα και του γραμματέα της Ματέο Σαλβίνι.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV